4 Ekim: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

Aamir khan
Aamir khan

4 Ekim'de Türkiye başta olmak üzere dünyada yaşanan en dikkat çekici başlıkları sizler için hazırladık. Haberin en altında yer alan özel videolarımızı izlemeyi unutmayın!

4 Ekim'deki Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Cumhurbaşknaı Erdoğan'ın İran ziyaretinden Instagram'ın duyurduğu anket özelliğine kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Instagram anket özelliğini duyurdu: Peki anket nasıl yapılır?

                                    
                                    Instagram, dün akşam saatlerinde hikâyeler özelliği var olan çıkartmalara bir yenisini daha ekledi. Şu ana kadar hava durumu, saat, şehir, gün ve buna benzer özel çıkartmalar sunan Instagram, bundan böyle 24 saatlik anlık paylaşımlara anketözelliğini de dahil etti. Peki ama Instagram hikâyelerine nasıl anket ekleniyor? Ayrıntılar için haberimizi inceleyebilirsiniz.
Instagram anket özelliğini duyurdu: Peki anket nasıl yapılır? Instagram, dün akşam saatlerinde hikâyeler özelliği var olan çıkartmalara bir yenisini daha ekledi. Şu ana kadar hava durumu, saat, şehir, gün ve buna benzer özel çıkartmalar sunan Instagram, bundan böyle 24 saatlik anlık paylaşımlara anketözelliğini de dahil etti. Peki ama Instagram hikâyelerine nasıl anket ekleniyor? Ayrıntılar için haberimizi inceleyebilirsiniz.
Konyaspor eski Başkanı Ahmet Şan için 15 yıl hapis istemi

                                    
                                    Konya'daki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün 'ByLock' adlı haberleşme programını kullandığı iddiasıyla geçen 21 Ağustos günü Cumhuriyet Savcılığı'na ifade verdikten bir gün sonra Atiker Konyaspor Başkanlığı görevinden istifa eden Ahmet Şan hakkında, 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması istendi.
Konyaspor eski Başkanı Ahmet Şan için 15 yıl hapis istemi Konya'daki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün 'ByLock' adlı haberleşme programını kullandığı iddiasıyla geçen 21 Ağustos günü Cumhuriyet Savcılığı'na ifade verdikten bir gün sonra Atiker Konyaspor Başkanlığı görevinden istifa eden Ahmet Şan hakkında, 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması istendi.
'Hepsiburada' satış teklifleri için Goldman Sachs ile anlaştı

                                    Türkiye'nin en büyük online alışveriş sitelerinden Hepsiburada, satış teklifleri için dünyaca ünlü yatırım danışmanlığı şirketi Goldman Sach Group ile anlaştığını duyurdu. 
  
Bloomberg’e açıklama yapan Hanzade Doğan Boyner, rakiplerine karşı yıkıcı değil yapıcı bir tutum içinde olduklarını belirtirken Hepsiburada’nın satış teklifleri için Goldman Sach Group ile anlaştıklarını söyledi.
'Hepsiburada' satış teklifleri için Goldman Sachs ile anlaştı Türkiye'nin en büyük online alışveriş sitelerinden Hepsiburada, satış teklifleri için dünyaca ünlü yatırım danışmanlığı şirketi Goldman Sach Group ile anlaştığını duyurdu. Bloomberg’e açıklama yapan Hanzade Doğan Boyner, rakiplerine karşı yıkıcı değil yapıcı bir tutum içinde olduklarını belirtirken Hepsiburada’nın satış teklifleri için Goldman Sach Group ile anlaştıklarını söyledi.
Bakanlığın davetlisi Aamir Khan üç gün boyunca Türkiye'de

                                    
                                    Bollywood'un sevilen oyuncusu Aamir Khan, Kültür ve Turizm Bakanlığının davetlisi olarak bugün Türkiye'ye geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığının davetlisi olarak Türkiye gelen ve 7 Ekim'e kadar Ankara ve İstanbul'da çeşitli etkinliklere katılacak olan Khan, Bakan Numan Kurtulmuş tarafından kabul edilecek.
Bakanlığın davetlisi Aamir Khan üç gün boyunca Türkiye'de Bollywood'un sevilen oyuncusu Aamir Khan, Kültür ve Turizm Bakanlığının davetlisi olarak bugün Türkiye'ye geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığının davetlisi olarak Türkiye gelen ve 7 Ekim'e kadar Ankara ve İstanbul'da çeşitli etkinliklere katılacak olan Khan, Bakan Numan Kurtulmuş tarafından kabul edilecek.
Ozan Tufan'dan Arda Turan ve Fatih Terim itirafı!

                                    
                                    Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Ozan Tufan, eski Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in A Milli Takım'ın başından alınmasının kendilerini olumsuz etkilediğini söyledi. İzlanda ve Finlandiya maçları ile ilgili açıklamalarda bulunan Tufan, "Fatih Terim'in gitmesi herkesi etkiledi. Alışılmış bir sistem vardı. Yeni hocayla yeni bir sisteme alışmak zor olur. Bu sürece de alışacağız tabii ki ama buna zaman gerekir. Önemli olan formaya hizmet vermek. Fenerbahçe'de de milli takımlarda da elimizden gelenin en iyisini yapmamız lazım" diye konuştu.
Ozan Tufan'dan Arda Turan ve Fatih Terim itirafı! Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Ozan Tufan, eski Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in A Milli Takım'ın başından alınmasının kendilerini olumsuz etkilediğini söyledi. İzlanda ve Finlandiya maçları ile ilgili açıklamalarda bulunan Tufan, "Fatih Terim'in gitmesi herkesi etkiledi. Alışılmış bir sistem vardı. Yeni hocayla yeni bir sisteme alışmak zor olur. Bu sürece de alışacağız tabii ki ama buna zaman gerekir. Önemli olan formaya hizmet vermek. Fenerbahçe'de de milli takımlarda da elimizden gelenin en iyisini yapmamız lazım" diye konuştu.
Suikast girişimi davasında karar açıklandı

                                    
                                    15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişimine ilişkin karar açıklandı. 34 sanığa 4'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.
Suikast girişimi davasında karar açıklandı 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişimine ilişkin karar açıklandı. 34 sanığa 4'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.
Hakkari'de 4 askerimiz şehit oldu

                                    
                                    Hakkari'deki terör saldısında 4 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı. Valilikten yapılan açıklamada, Yüksekova ilçesine bağlı Esendere beldesi Güvenli mevkisinde askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettiği belirtildi.
Hakkari'de 4 askerimiz şehit oldu Hakkari'deki terör saldısında 4 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı. Valilikten yapılan açıklamada, Yüksekova ilçesine bağlı Esendere beldesi Güvenli mevkisinde askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettiği belirtildi.
Harry Kewell: Galatsaray'a teknik direktör olarak döneceğim

                                    
                                    2008 ile 2011 yılları arasında Galatasaray’da forma giyen ve şimdilerde İngiltere 2. Lig takımlarından Crawley Town'un başında bulunan Harry Kewell, sarı kırmızılı takımdaki kariyeri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.Galatasaray’a teknik direktör olarak dönmek isteyip istemeyeceği sorusuna efsane oyuncu, "Antrenörlük yapmak gibi konularda daha kariyerimin başlarındayım. Galatasaray’da oynarken ailemle beraber güzel bir üç yıl geçirdim. Eğer kendimi iyi bir antrenör olarak ispat edersem ve iyi bir fırsat yakalarsam benim için cevap her zaman ’evet’ olacaktır” sözleriyle ilerleyen zamanda eski takımının başına geçmek istediğini belirtti. (Haberin devamı)
Harry Kewell: Galatsaray'a teknik direktör olarak döneceğim 2008 ile 2011 yılları arasında Galatasaray’da forma giyen ve şimdilerde İngiltere 2. Lig takımlarından Crawley Town'un başında bulunan Harry Kewell, sarı kırmızılı takımdaki kariyeri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.Galatasaray’a teknik direktör olarak dönmek isteyip istemeyeceği sorusuna efsane oyuncu, "Antrenörlük yapmak gibi konularda daha kariyerimin başlarındayım. Galatasaray’da oynarken ailemle beraber güzel bir üç yıl geçirdim. Eğer kendimi iyi bir antrenör olarak ispat edersem ve iyi bir fırsat yakalarsam benim için cevap her zaman ’evet’ olacaktır” sözleriyle ilerleyen zamanda eski takımının başına geçmek istediğini belirtti. (Haberin devamı)
Türkiye ile İran 4 anlaşma imzaladı

                                    
                                    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temaslarda bulunmak üzere geldiği İran’da iki ülke arasında 4 anlaşma imzalandı. İki ülke arasında ticaretin milli para birimi ile yapılacağı açıklanırken, sınır kapılarının da 24 saat açık olacağı belirtildi.
Türkiye ile İran 4 anlaşma imzaladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temaslarda bulunmak üzere geldiği İran’da iki ülke arasında 4 anlaşma imzalandı. İki ülke arasında ticaretin milli para birimi ile yapılacağı açıklanırken, sınır kapılarının da 24 saat açık olacağı belirtildi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >