4 ilde kar nedeniyle okullar tatil edildi

Bitlis'te 302 köy yolu ulaşıma kapandı, araçlar kara gömüldü
Bitlis'te 302 köy yolu ulaşıma kapandı, araçlar kara gömüldü

Yoğun kar yağışları nedeniyle bazı illerin valiliklerinden kar tatili haberi geldi. Diyarbakır, Bitlis ve Şanlıurfa'da okullar bir gün, Muş'ta iki daha tatil edildi. Kar yağışının devam ettiği diğer illerde okulların tatil edilip edilmeyeceği merak konusu oldu.

23 Ocak'ta başlayan yarıyıl tatili pazartesi günü sona erecek ve 2. dönem için okullarda ilk ders zili çalacak. Ancak bu yıl yoğun kar yağışlarının okulların açılacağı tarihe denk gelmesi nedeniyle bazı illerde tatil beklentisi oluştu. Özellikle kar yağışı görüntüleriyle konuşulan Malatya, Gaziantep ve Elazığ'ın yanı sıra ardı ardına uyarıların yapıldığı Ankara ve İstanbul'da okulların durumu merak ediliyor.

Bitlis'te eğitime ara

Bitlis'te etkili olan kar yağışı nedeniyle 302 köy yolu, ulaşıma kapandı. Kar kalınlığının 107 santimetreyi geçtiği kentte, merkez ile Güroymak ve Hizan ilçelerinde okullar 1 gün süre ile tatil edildi. Meteoroloji yetkililerinin özellikle pazartesi günü yoğun kar yağışı beklendiğini bildirmesinin ardından Bitlis Valiliği, merkez ile Güroymak ve Hizan ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda 6 Şubat günü eğitime ara verildiğini açıkladı.

Şanlıurfa Valisi duyurdu

İki gündür kar yağışının etkili olduğu Şanlıurfa’da eğitime 1 gün ara verildi. Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, 1 günlük kar tatilini sosyal medya hesabından duyurdu.

“Değerli evlatlarım, öğretmenlerim; Tatilinizi 1 gün daha uzattık” diyen Vali Ayhan, “Yarıyıl tatili bitti ama il dışından gelecek öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin güvenliği için 6 Şubat’ta okullarımız tatil. Bir gün daha kitaplarınızla ve yağan karla tatilin tadını çıkarın” ifadelerini kullandı.

Muş'ta iki gün tatil

Muş'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde okullar iki gün tatil edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kentte buzlanma, fırtına ve kuvvetli yağış uyarısının yapıldığı belirtildi.

Açıklamada Bu uyarılar doğrultusunda 6-7 Şubat günü il genelinde eğitim-öğretime iki gün süreyle ara verildiği kaydedildi.

Diyarbakır'da bir gün tatil

Diyarbakır tüm okullar, yoğun kar yağışı nedeniyle 6 Şubat Pazartesi günü açılmayacak. Sömestir tatilinde dönmesi beklenen öğrenciler için eğitim-öğretime 1 gün ara verildi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okullar için tatil kararı alındı. Diyarbakır Valisi Ali İhsan Aktaş, Twitter hesabında yaptığı açıklamada, "Sevgili öğrenciler ve kıymetli velilerimiz, Diyarbakır'ımızda etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde; 6 Şubat Pazartesi (Yarın) eğitim-öğretime (örgün ve yaygın eğitime) 1 günlüğüne ara verilmiştir. Hamile ve engelli kamu personelimiz de idari izinlidir" dedi.

Gözler Valiliklerde

Konuyla ilgili gelişmeler için gözler valiliklerde. Kar tatili haberleri il valilikleri tarafından paylaşılıyor. İstanbul ve Ankara valiliği konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >