4. Uluslar arası Boğaziçi Film Festivali başlıyor

Bu yıl 10-18 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Boğaziçi Film Festivali 122 ülkeden 3 bin 679 katılımcıyı ağırlamaya hazırlanıyor.

Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi ortaklığında düzenlenecek olan festivale Anadolu Ajansı global iletişim ortağı olarak destek verecek. Uluslararası alanda 3 bin 679 aday başvururken festivale "Ulusal Yarışma" alanı için 21 Ekim'e kadar başvuru yapılabilecek.

"En iyiler" ödüllenecek
Bu yıl festivale katılan yeni sinemacılara kazandıkları ödüllere göre belirli miktarlarda para ödülü verilecek. Yeni sinemacıları, Türk ve dünya film endüstrisiyle buluşturacak olan festivalde verilecek ödüller şu şekilde:
- İlk kez bu yıl açılacak olan "Ulusal Uzun Metraj Film Yarışmasında"/ 1.'lik ödülü 100 bin TL 

- "En İyi Uluslararası Uzun Metraj Film" / 25 bin dolar

- "En İyi Yönetmen" / 5 bin dolar

- "En İyi Senaryo" / 2 Bin 500 Dolar

- "En İyi Görüntü Yönetmeni" / 2 Bin 500 Dolar

- "En İyi Kurgu" / 2 Bin 500 Dolar

- "En İyi Erkek Oyuncu" ve "En İyi Kadın Oyuncu" / 2 bin 500 Dolar

Bu yıl "Kısa Metraj Film" dalındaki en büyük ödül ise 2009 yılında hayatını kaybeden yönetmen Ahmet Uluçay adına verilecek.


	Bu daldaki ödüller ise şu şekilde:


	  - "Büyük Ödül" / 50 Bin Lira                                                                      -"En İyi Ulusal Kısa Kurmaca Film" ve "En İyi Ulusal Kısa Belgesel Film" / 15 Bin Lira                                                                                   -"En İyi Uluslararası Kısa Kurmaca Film" ve "En İyi Uluslararası Kısa Belgesel Film" / 10 Bin Lira


	"İstanbul Medya Akademisi Genç Yetenek" ve "Kısa Film İzleyici" ödülleri ise 5'er bin lira olacak.

 Festivalle ilgili daha ayrıntılı bilgiye "www. bogazicifilmfestivali.com" web sitesi üzerinden ulaşılabilecek.
"En iyiler" ödüllenecek Bu yıl festivale katılan yeni sinemacılara kazandıkları ödüllere göre belirli miktarlarda para ödülü verilecek. Yeni sinemacıları, Türk ve dünya film endüstrisiyle buluşturacak olan festivalde verilecek ödüller şu şekilde: - İlk kez bu yıl açılacak olan "Ulusal Uzun Metraj Film Yarışmasında"/ 1.'lik ödülü 100 bin TL - "En İyi Uluslararası Uzun Metraj Film" / 25 bin dolar - "En İyi Yönetmen" / 5 bin dolar - "En İyi Senaryo" / 2 Bin 500 Dolar - "En İyi Görüntü Yönetmeni" / 2 Bin 500 Dolar - "En İyi Kurgu" / 2 Bin 500 Dolar - "En İyi Erkek Oyuncu" ve "En İyi Kadın Oyuncu" / 2 bin 500 Dolar Bu yıl "Kısa Metraj Film" dalındaki en büyük ödül ise 2009 yılında hayatını kaybeden yönetmen Ahmet Uluçay adına verilecek. Bu daldaki ödüller ise şu şekilde: - "Büyük Ödül" / 50 Bin Lira -"En İyi Ulusal Kısa Kurmaca Film" ve "En İyi Ulusal Kısa Belgesel Film" / 15 Bin Lira -"En İyi Uluslararası Kısa Kurmaca Film" ve "En İyi Uluslararası Kısa Belgesel Film" / 10 Bin Lira "İstanbul Medya Akademisi Genç Yetenek" ve "Kısa Film İzleyici" ödülleri ise 5'er bin lira olacak. Festivalle ilgili daha ayrıntılı bilgiye "www. bogazicifilmfestivali.com" web sitesi üzerinden ulaşılabilecek.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >