40+1'in bu haftaki konuğu: Ödüllü genç mimar Bünyamin Atan

Bünyamin Atan 40+1 konuşmalarının bu haftaki konuğu oluyor
Bünyamin Atan 40+1 konuşmalarının bu haftaki konuğu oluyor

● Mimarlık alanında görülmeyen detayları gün yüzüne çıkarmayı hedefleyen 40+1 konuşmaları kısa bir aranın ardından geçtiğimiz hafta Mimar Zeynep Melek Bulut'u konuk olarak ağırlamıştı.

● Tasarımlar, mimari konseptler ve başarı hikayelerinin ilk ağızdan gençlerle buluşturulduğu 40+1 konuşmalarının bu haftaki konuğu ise genç ve başarılı mimar Bünyamin Atan oluyor.

● Atan, kendi hikayesini, projelerini ve özellikle ona 1. lik getiren cami yarışmasını konuklarla paylaşmak üzere;15 Kasım 2019, yani bu Cuma saat 19.00’da Akademi Beyoğlu'nda bir sunum gerçekleştirecek.

Mimarlık konusundaki en özel detayları görünür kılmayı hedefleyen '40+1 konuşmaları' ile yepyeni bir oluşuma imza atan YDKSTUDIO, genç tasarımcıları bir araya getirerek eşsiz bir sinerji oluşturmaya devam ediyor. İlk sezon birçok mimar ve genç tasarımcıyı buluşturan söyleşilerin bu dönem 2. hafta konuğu genç ve başarılı mimar Bünyamin Atan oluyor.

Genç ve başarılı mimar 1.lik getiren Cami projesini anlatacak

15 Kasım 2019 Cuma akşamı saat 19.00’da 40+1’in konuğu olarak Akademi Beyoğlu'nda.

40+1'in 10 numaralı konuğu 10 numara bir isim: Bünyamin Atan

Bünyamin Atan, ilköğretim ve lise eğitimini Mardin’de tamamladıktan sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Katıldığı birçok mimari proje yarışmasında çeşitli ödüller aldı.

Bünyamin Atan, lisans eğitimi Anadolu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde tamamladı
Bünyamin Atan, lisans eğitimi Anadolu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde tamamladı

325 projenin katıldığı Cami tasarımı fikir yarışmasında 1000 kişilik cami kategorisinde 1. Oldu. Mezun olduğu yıl itibariyle farklı okullarda jüri ve stüdyo yürütücülüğü yapmaya devam ediyor.

40+1 ismi nereden geliyor?

40+1 etkinliğinin açılış konuşmasını yapan YDKSTUDIO kurucusu Yasemin Karaca, 40+1'in proje isminin 40 konuk ve 1 konuşmacıdan geldiğini belirterek şunları söyledi:

"Bu konuşmalar serisiyle genç tasarımcıları bir araya getirmek amaçlanıyor. Biz 40 konuk ve 1 konuşmacı olarak planlandığımız için bu ismi verdik; ancak fazlasına da tabii gönlümüz açık."

Projenin ilk toplantısında heyecanını tasarım meraklılarıyla paylaşan Karaca, konuşmasına şöyle devam etti:

"Amacımız yalnızca mimarları davet etmek de değil; peyzaj, takı, yemek, endüstri ve tasarımın her alanında çalışmak isteyen herkesi bekliyoruz. İlk davetlimiz Superpoolmimarlık ofisi ve mekan olarak da onların bitmiş son projesi olan Zemin İstanbul’u tercih etmiştik."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >