5 çayının yanına hazırlayabileceğiniz 3 pratik tarif

5 çayı
5 çayı

Ev hanımları ya da hafta sonu izinli olan hanımlar, akşama doğru karnınız acıkmaya başladığında çayın yanına yapabileceğiniz 3 pratik tarif…

5 çayları kadınların vazgeçemediği lezzetli yiyeceklerle birlikte arkadaş gruplarıyla buluşabildiğiniz zamanlardır. 5 çayına misafir almayı planlıyorsanız yapabileceğiniz 3 farklı kolay pasta tarifleri ve nefis yemek tarifleri.

Mozaik pasta

                                    Evde yapabileceğiniz başka bir tatlı için malzeme yoksa bu tarif tam size göre çünkü hem çok pratik hem de hemen hemen herkesin evinde bulunan malzemelerden yapılan lezzetli bir pasta… Öncelikle kalabalık olma durumunuza göre bisküvi, kakao ve süt miktarında artış oluyor diğer malzemelerde bir değişiklik yok. Bir kabın içine1 paket sade bisküvileri 4'e bölerek kırın. Ayrı bir tavada yarım çay bardağı zeytinyağı, yarım çay bardağı toz şeker ve bir kaşık kakaoyu kaynayana kadar karıştırın. Kaynattığınız karışımın üzerine 1,5 çay bardağı sütü koyun tekrar kaynatın. Ayrı bir kapta durun bisküvilerin üzerine hazırladığınız karışımı dökün. Bir kaşık yardımıyla karıştırın. Harmanladığınız karışımı bir buzdolabı poşetine ya da bir kek kalıbına dökün şekil vererek yayın. Hazırladığınız mozaik pastayı buzdolabına atın soğuyunca çıkarak servis yapın. Afiyet olsun.
Mozaik pasta Evde yapabileceğiniz başka bir tatlı için malzeme yoksa bu tarif tam size göre çünkü hem çok pratik hem de hemen hemen herkesin evinde bulunan malzemelerden yapılan lezzetli bir pasta… Öncelikle kalabalık olma durumunuza göre bisküvi, kakao ve süt miktarında artış oluyor diğer malzemelerde bir değişiklik yok. Bir kabın içine1 paket sade bisküvileri 4'e bölerek kırın. Ayrı bir tavada yarım çay bardağı zeytinyağı, yarım çay bardağı toz şeker ve bir kaşık kakaoyu kaynayana kadar karıştırın. Kaynattığınız karışımın üzerine 1,5 çay bardağı sütü koyun tekrar kaynatın. Ayrı bir kapta durun bisküvilerin üzerine hazırladığınız karışımı dökün. Bir kaşık yardımıyla karıştırın. Harmanladığınız karışımı bir buzdolabı poşetine ya da bir kek kalıbına dökün şekil vererek yayın. Hazırladığınız mozaik pastayı buzdolabına atın soğuyunca çıkarak servis yapın. Afiyet olsun.
Kısır

                                    Kısır geçmişte en çok yaptığımız salata çeşitleri içinde yer alıyordu. Her çay menüsünde kısır ya da patates salatası mutlaka bulunur. Yıllar geçmesine rağmen tarif defterlerine bir sürü yeni lezzet eklendi. Ama bizim kısır olan sevgimiz ve düşkünlüğümüz hiç azalmadı.5 çayında ve çay saatlerinin vazgeçilmez pratik lezzetli salatası kısır…

Öncelikle bulgurunuzu sıcak suyla bir miktar ıslatın. Çok su koymayın sadece bulgurlarınız yumuşayacak kadar su ilave edin ve bir kapakla kaparak suyunun çekmesini bulgurların şişmesini bekleyin. Ayrı bir tavada kuru soğanı ve sarımsağı zeytinyağıyla birlikte kavurun. İçine salça koyun ve biraz daha kavurun. Bulgurun içine dökün ve bütün baharatları, nar ekşisini ve zeytinyağını da ilave edip iyice karıştırın. İnce ince doğradığımız yeşillikleri ilave edip iyice birbirine yedirdikten sonra en eğer son domates seviyorsanız küçük doğradığınız domatesleri de ekleyin ve karıştırın. Servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Kısır Kısır geçmişte en çok yaptığımız salata çeşitleri içinde yer alıyordu. Her çay menüsünde kısır ya da patates salatası mutlaka bulunur. Yıllar geçmesine rağmen tarif defterlerine bir sürü yeni lezzet eklendi. Ama bizim kısır olan sevgimiz ve düşkünlüğümüz hiç azalmadı.5 çayında ve çay saatlerinin vazgeçilmez pratik lezzetli salatası kısır… Öncelikle bulgurunuzu sıcak suyla bir miktar ıslatın. Çok su koymayın sadece bulgurlarınız yumuşayacak kadar su ilave edin ve bir kapakla kaparak suyunun çekmesini bulgurların şişmesini bekleyin. Ayrı bir tavada kuru soğanı ve sarımsağı zeytinyağıyla birlikte kavurun. İçine salça koyun ve biraz daha kavurun. Bulgurun içine dökün ve bütün baharatları, nar ekşisini ve zeytinyağını da ilave edip iyice karıştırın. İnce ince doğradığımız yeşillikleri ilave edip iyice birbirine yedirdikten sonra en eğer son domates seviyorsanız küçük doğradığınız domatesleri de ekleyin ve karıştırın. Servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Gözleme

                                    Gözlemenin zor bir tarif olduğunu düşünebilirsiniz. Aslında gözleme çok pratik bir şekilde yapabileceğiniz lezzetli bir yiyecektir. İstediğiniz iç malzemeden yapabilirsiniz. Evinizde bulunan peynir, patates veya kıymadan farklı lezzetlerde gözlemeler yaparak 5 çayına gelen misafirinizin damağını şenlendirebilirsiniz. Gözlemenin hamuru için bir kaba un, tuz ve mayayı koyup harmanlayın. Üzerine ılık su koyarak yoğurmaya başlayın. Yoğurduğunuz hamurun kabarmasınız beklemenize gerek yok. Hamuru küçük küçük bezelere ayırın ve tezgâhta oklava yardımıyla açın. Açtığınız yufkanın içine hazırlamış olduğunuz iç harçtan koyarak kapatın. Kısık ateşte yağsın tavada arkasını önünü pişirin. Gözlemeler piştikçe az tereyağı sürerek tabaklara alın. Sıcak şekilde servis yapmaya özen gösterin çayın ve ayranın yanına çok yakışan bir lezzettir.
Gözleme Gözlemenin zor bir tarif olduğunu düşünebilirsiniz. Aslında gözleme çok pratik bir şekilde yapabileceğiniz lezzetli bir yiyecektir. İstediğiniz iç malzemeden yapabilirsiniz. Evinizde bulunan peynir, patates veya kıymadan farklı lezzetlerde gözlemeler yaparak 5 çayına gelen misafirinizin damağını şenlendirebilirsiniz. Gözlemenin hamuru için bir kaba un, tuz ve mayayı koyup harmanlayın. Üzerine ılık su koyarak yoğurmaya başlayın. Yoğurduğunuz hamurun kabarmasınız beklemenize gerek yok. Hamuru küçük küçük bezelere ayırın ve tezgâhta oklava yardımıyla açın. Açtığınız yufkanın içine hazırlamış olduğunuz iç harçtan koyarak kapatın. Kısık ateşte yağsın tavada arkasını önünü pişirin. Gözlemeler piştikçe az tereyağı sürerek tabaklara alın. Sıcak şekilde servis yapmaya özen gösterin çayın ve ayranın yanına çok yakışan bir lezzettir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >