5 Eylül 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.

5 Eylül 2019 Perşembe günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 5 Eylül 2019 Perşembe günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Diyarbakır annelerinin HDP il binası önündeki 'evlat nöbeti' sürüyor

Çocukları dağa kaçırılan Diyarbakır annelerinin, HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemine katılım gün geçtikçe artıyor.

4 milyon 300 bin öğrenci iki günlük uyum eğitimine başladı

Yeni eğitim öğretim yılında anaokulu ve birinci sınıf ile orta ve liseye bu yıl başlayacak olan 4 milyon 300 bin öğrencinin iki günlük uyum eğitimi başladı. Okula yeni başlayan minik öğrenciler ise annelerinden ayrılırken gözyaşı döktü.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın kardeşi Jo Johnson bakanlık görevinden istifa etti

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın kardeşi Jo Johnson bakanlık görevinden ve Muhafazakar Parti milletvekilliğinden istifa ettiğini Twitter hesabından duyurdu.

Apple gelecek hafta iPhone 11 ile birlikte iPhone SE 2'yi de tanıtabilir

Apple, 10 Eylül'de düzenleneceği etkinlikte iPhone 11 serisine ek olarak uzun süredir beklenen iPhone SE 2'yi de tanıtabilir. Cupertinolu şirketin iPhone satışları son dönemlerde epey zayıflamış durumda. Analistler aslında bu noktada yeni 400 dolarlık bir telefonla (iPhone SE 2) Apple'ın müşteri kitlesini genişletebileceğini düşünüyor.

Robert Downey Jr. Iron Man dizisiyle yeniden ekranlara dönüyor

Avangers: Endgame filmiyle Marvel Sinematik Evrenine dramatik bir sonla veda eden Robert Downey Jr, yeniden Tony Stark olarak ekranlara dönmeye hazırlanıyor. Disney ile Marvel'ın güç birliğine gitmesinin ardından yeni bir çıkış fırsatı yakalayan Iron Man, Disney'in dijital yayın platformu Disney+'ta bir spin-off dizisi olarak yeniden izleyiciyle buluşacak.

Hızlı ve Öfkeli 9'dan ilk görüntüler geldi

Dünyanın en çok izlenen film serileri arasında değerlendirilen Hızlı ve Öfkeli, 9 numaralı filmiyle de gişeye iddialı bir giriş yapmak üzere. Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te süren çekimlerden yansıyan görüntüler, Hızlı ve Öfkeli 9'a dair merakı da büyük ölçüde artırdı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >