5 Şubat 2020: Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler
Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler

5 Şubat 2020 Çarşamba günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' sizler için özetledik.

5 Şubat 2020 Çarşamba günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Van Bahçesaray'da arama kurtarma ekiplerinin üzerine çığ düştü

Van Bahçesaray'da dün akşam saat 17.00 sıralarında üzerine çığ düşen minibüste bulunan 5 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 6 kişi ise sağ olarak kurtarılmıştı. Minibüste olduğu değerlendirilen ve sabah saatlerinden itibaren devam eden 2 kişiyi kurtarma çalışmaları sürdürülürken ikinci defa çığ düştü. 33 kişi hayatını kaybetti.

Sabiha Gökçen Havaalanı'nda uçak pistten çıktı, 3 kişi hayatını kaybetti

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda İzmir-İstanbul seferini yapan bir yolcu uçağı, iniş yaptıktan sonra pistten çıkarak toprak zemine kaydı. Uçağın parçalandığı kazada 3 kişi hayatını kaybetti.

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Trump'ın konuşma metnini yırtıp attı

ABD Başkanı Donald Trump, 3 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri öncesi son kez geleneksel "Birliğin Duruumu" konuşmasını yaptı. Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ise Trump'ın konuşma metninin kopyasını yırtıp attı.

Twitter 'zarar vermesi muhtemel' deepfake videoları tamamen yasaklıyor

Twitter, ABD Başkanlık seçimleri öncesinde sahte içeriklerle ilgili denetimlerini sıkılaştırıyor. Şirket, yapay ve manipüle edilmiş videolarla ilgili yeni kurallarını paylaştı. 5 Mart itibariyle hayata geçen bu sistem, deepfake videoların platformdaki varlığını sonlandırmaya odaklanıyor.

Netflix, Türkiye için ücretsiz deneme sürümünü kaldırdı

Digital yayın platformu Netflix'in ücretsiz deneme süresi Türiye için tarih oldu. Netflix’e üye olmak isteyenler, bu platformu ilk ay ücretsiz olarak kullandıktan sonra ücret ödemeye başlıyorlardı. Netflix, uygulamayı sona erdirdiğini duyurdu.

Foxconn, Coronavirüs sebebiyle fabrikaları 10 Şubat'a kadar kapattı

En büyük iPhone tedarikçisi Foxconn, Çin'deki Coronavirüs salgını sonrası fabrikaları 10 Şubat'a kadar kapattığını duyurdu.

Çin'de ölü sayısı 492'ye yükseldi, vaka sayısı 24 bine yaklaştı

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgını şiddetli etkisini sürdürmeye devam ediyor. Biri Hong Kong'da olmak üzere toplam vaka sayısı 492'ye yükseldi, vaka sayısı 24 bine yaklaştı.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >