500 milyar dolarlık yapay şehre 'Türk Restoranı' açılıyor

Suudi Arabistan’ın devasa yapay şehir projelerinden biri olan NEOM’da, ilk Türk restoranı açılıyor. 500 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirilecek olan NEOM, Türk inşaat şirketlerinin radarındaki önemli bölgelerden biri olarak dikkat çekerken, bölgeye yönelik projeler geliştiren Tabuk Investment & Tourism Company, Türk mutfağını tanıtan bir adım atarak "Akdeniz" adlı restoranı açmaya hazırlanıyor.
Suudi Arabistan’ın Vision 2030 projesi, ülkenin ekonomik ve kültürel dönüşümünü hedefleyen devasa bir kalkınma planı olarak öne çıkıyor. 2016 yılında duyurulan bu plan, Suudi Arabistan’ı enerjiye dayalı ekonomiden daha çeşitli bir üretim ve teknoloji merkezine dönüştürmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda, Arap Yarımadası'nın kuzey batısında inşa edilecek olan NEOM, 26 bin 500 metrekarelik bir alanda 500 bin kişilik iş gücü oluşturacak ve 2039’da tamamlanması planlanıyor.
Türk mutfak kültürü Akdeniz’de canlanacak
NEOM’a yönelik projeler geliştiren Tabuk Investment & Tourism Company’nin bir parçası olan Lazure Hospitality, Akdeniz adlı Türk restoranını açarak bölgeye geleneksel Anadolu mutfağını tanıtmayı hedefliyor. Restoranın menüsünde kebaplar, mantı, çeşitli mezeler ve el yapımı baklava gibi Türk mutfağının klasik lezzetleri yer alacak. Ayrıca, restoranın tasarımı da Türk mutfağına dair izler taşırken, modern unsurlar da içerecek şekilde özenle hazırlanmış.
Akdeniz, hem rahat bir yemek deneyimi arayanlara hem de özgün yemek deneyimleri peşinde olanlara hitap edecek şekilde tasarlanmış. Tabuk Investment & Tourism Company CEO’su Khader Qasem, "NEOM’a Türkiye'nin lezzetlerini tanıtmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Amacımız, Türk misafirperverliğini ve mutfak sanatını en iyi şekilde yansıtan, her ziyaretin unutulmaz bir deneyim olmasını sağlayacak bir mekan sunmak" dedi.
Güçlü bir yapı
Tabuk Investment & Tourism Company’nin arkasında, Filistinli Al Masri Ailesi bulunuyor. Ailenin yönettiği Astra Group, Orta Doğu’nun en güçlü turizm şirketlerinden biri olarak biliniyor. Ürdün’deki otellerin üçte birini elinde bulunduran ve ülkedeki istihdamın yüzde 26’sını tek başına sağlayan grup, bölgesel ekonomilerde önemli bir yer tutuyor. Ayrıca, Astra Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Sabih Taher Darwish Al Masri, Arab Bank’ın patronu ve Filistin Borsası’nın kurucusu olarak tanınıyor.
Filistin’in güçlü ailesi ve tarihi etkileri
Al Masri ailesinin üyeleri, sadece iş dünyasında değil, siyasette de önemli roller üstlenmiş isimlerdir. Ailenin üyelerinden Münir Raşid Al Masri, Yaser Arafat’ın en yakın isimlerinden biri olup, Arafat sonrası Filistin Devleti’nin Başkanlığı teklifini reddetmiştir. Ailesinin diğer üyeleri de Arap dünyasında saygın ve güçlü kişilikler arasında yer almaktadır. Bu güçlü aile yapısı, Tabuk Investment & Tourism Company’nin gelişimindeki önemli etkenlerden biridir.