55. Ulusal Yarışma için film seçkisi açıklandı

55. Ulusal Yarışma'nın film seçkisi belli oldu

Bu yıl 30 Eylül-4 Ekim tarihlerinde Beyoğlu Sineması'nda düzenlenecek '55. Ulusal Yarışma'nın film seçkisi açıklandı.

Birbirinden farklı hikayeleri içerisinde bulunduran film seçikisiyle dikkat çeken Ulusal Film Yarışması'nın 55.'si bu yıl 30 Eylül-4 Ekim tarihlerinde Beyoğlu Sineması'nda gerçekleşecek.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Türk sinemasında farklı yönelimleri temsil eden 7 yapımın seyirciyle buluşacağı yarışmada, belgesel ve kurmaca filmler de yer alıyor.

Yarışma'da, Hüseyin Karabey'in Melih Cevdet Anday'ın aynı adlı tiyatro oyunundan uyarladığı 'İçerdekiler', Tayfun Pirselimoğlu'nun alegorik distopya hikayesi 'Yol Kenarı', Ali Kemal Çınar'ın ne Kürtçe'yi ne de Türkçe'yi konuşup anlayabilen Osman'ın öyküsünü anlattığı 'Di Navbere De / Arada' ile Çağla Zencirci ve Guillaume Giovanetti imzalı 'Sibel' filmi gösterilecek.

Keşanlı Ali Destanı filminde Fikret Hakan ve Fatma Girik başrolde yer almıştı
Keşanlı Ali Destanı filminde Fikret Hakan ve Fatma Girik başrolde yer almıştı

'2. Antalya Film Festivali'nde ödüle değer görülen Türk sinema tarihinde de kendine önemli yer kazanan Atıf Yılmaz imzalı 'Keşanlı Ali Destanı', yarışmanın açılış filmi olarak sinemaseverlerle buluşacak.

Ertem Göreç'in yönettiği, Vedat Türkali'nin senaryosunu yazdığı, '2. Antalya Festivali'nde 'En İyi Üçüncü Film' seçilen 'Karanlıkta Uyananlar' filmi ise yarışma kapsamında düzenlenecek özel gösterimde izlenebilecek.

Onur Saylak son dönemlerde yönetmen kimliğiyle tanınıyor
Onur Saylak son dönemlerde yönetmen kimliğiyle tanınıyor

Yarışmanın jüri üyeleri arasında Duygu Sağıroğlu, Fatma Girik, Gülsün Karamustafa, Murathan Mungan, Hazar Ergüçlü, Onur Saylak ve Uğur Vardan yer alıyor.

En İyi film, yönetmen, senaryo, erkek ve kadın oyuncu kategorilerinden kazananların belirleneceği yarışmanın ödül töreni, 4 Ekim'de Cahide Müzikhol'de gerçekleştirilecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >