59 yaşındaki emekli imam üniversiteli oldu

59 yaşında üniversite kazanan emekli imam, kaydını oğluyla birlikte yaptı
59 yaşında üniversite kazanan emekli imam, kaydını oğluyla birlikte yaptı

59 yaşında üniversite kazanan emekli imam, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi'ne kaydını, oğluyla birlikte yaptı.

Sakarya’da yaşayan 5 çocuk babası Murat Keleş (59), Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi'nde Adalet Meslek Yüksekokulu'nu bitirdi ve meslek hayatına imam olarak devam etti.

İmamlıktan emekli olan Keleş, hukuk fakültesi için Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) hazırlandı.

DGS'de yeterli puanı alamayan Keleş, aynı zamanda bu yıl yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girdi. Keleş, YKS'de aldığı puanla Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) İslami İlimler Fakültesi İlahiyat Bölümü’nü kazandı.

59 yaşında üniversiteli oldu

Ankara'ya kayıt yapmaya gelen Keleş, 59 yaşında üniversiteli olduğu için sevinç yaşadığını söyledi.

Çocuklarından ikisinin üniversite mezunu olduğunu, diğer ikisinin ise üniversite okuma aşamasında olduğunu belirten Keleş, "Çocuklarımla beraber üniversite okuyacağım inşallah" dedi.

Murat Keleş, yaşıtlarının üniversite sınavına girmeleri için kararlı olmaları gerektiğini, öğrenmek isteyenlerin mutlaka başaracaklarını dile getirdi.

"Hayırdır babanı kaydettirmeye mi geldin?"

ASBÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hakan Demiröz ise üniversitenin önündeki trafik ışıklarında karşılaştığı baba ile oğula yardımcı olmak için yanlarına gittiğini ve baba Murat Keleş'in oğlunun kaydını yapmaya geldiğini sandığını aktardı.

Demiröz, oğul Yıldırım Keleş'e şaka yoluyla "Hayırdır babanı kaydettirmeye mi geldin?" diye sorduğunu ve "Evet" yanıtını aldığını söyledi.

Karşılaştığı durumun olağanüstü olduğunu belirten Demiröz, "59 yaşındaki Murat Bey'in böyle bir yola girmesi, üniversitemizi kazanması ve oğluyla birlikte üniversitemize kayıt yapmaya gelmesi bizleri çok mutlu etti" diye konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >