6 Ağustos 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan öne çıkan gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan öne çıkan gelişmeler

6 Ağustos 2019 Salı günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 6 Ağustos 2019 Salı günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Güvenli Bölge'de, Türkiye-ABD arasındaki süren 'Güvenli Bölge' görüşmeleri ele alındı

GZT'nin fenomen programı 'Güvenli Bölge'de son günlerde Türkiye'nin ve dünyanın en önemli gündem başlığı olan 'Masada ve sahada Güvenli Bölge Savaşı' konusunun tüm ayrıntılarını gözler önüne serdi.

Pakistan Başbakanı İmran Han, Hindistan'ın 'Keşmir' kararına sert tepki gösterdi

Pakistan Başbakanı İmran Han, Pakistan Parlamentosuna hitap ettiği konuşmasında, "Pakistan'la Hindistan arasında çıkacak savaşın kazananı olmayacaktır ama etkisi tüm dünyaya olacaktır. Dünya, kendi ülkesinin hukuku ve uluslararası hukuku ihlal eden bu ülkeye (Hindistan) müdahale etmezse kötü sonuçlar ortaya çıkacak" ifadelerini kullandı.

İtalya Senatosu'nda, kurtarma gemilerine ceza öngören düzenleme kabul edildi

İtalya Senatosu’ndan geçen düzenlenemeyle birlikte Akdeniz’de sığınmacılara yardım eli uzatan kurtarma gemilerine ve çalışanlarına bir milyon euroya kadar ceza kesilecek.

Türkiye'nin ilk milli uçan arabası 'Cezeri'nin prototipi hazırlandı

Türkiye'nin ilk milli uçan arabası 'Cezeri'nin prototipi hazırlandı. Milli uçan arabanın ilk görüntülerini paylaşan Selçuk Bayraktar'dan bir de güzel haber geldi; çalışmaların sona ermesi durumunda Cezeri'yi Teknofest semalarında göreceğiz.

ABD'de akıllı protez bacak üzerine çalışan ekipte Enis Habib isimli bir Türk de yer alıyor

Amerika Birleşik Devletleri'nin Michigan Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde engellilerin hayatını kolaylaştırabilecek oldukça özel bir çalışma gerçekleştiriliyor. Dr. Elliot Rouse'un liderlik ettiği takım, engelliler için akıllı bir protez bacak geliştirdi. Akıllı protez bacak üzerine çalışan ekipte Enis Habib isimli bir de Türk yer aldı. Habib, projeye sürecin üçüncü yılında dahil oldu.

HongMeng OS yalnızca telefonlarda değil; akıllı ev aletlerinde de kullanılabilecek


Huawei'nin ABD ile gerilim sonrasında çalışmalarını hızlandırdığı ve 'B planı' olarak isimlendirdiği HongMeng OS ile ilgili detaylı bilgiler gelmeye devam ediyor. Birkaç gün sonra gerçekleşecek olan Huawei Geliştiriciler Konferansı kapsamında tanıtılabileceği söylenen sistemin 2019'un son çeyreğinde pazara çıkması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >