6 maddede Avrupa’yı saran Türkiye korkusu

6 maddede Avrupa’da Türkiye, insan hakları ve demokrasi adına alınan skandal kararları sizler için derledik.

Avrupa Parlamentosunun skandal Türkiye kararı, akıllara Avrupa'nın yaptığı taraflı ve uluslararası hukuk normlarına uymayan politikalarını akla getirdi. İşte 6 maddede Avrupa’nın utanç tablosu.

Almanya 15 Temmuz sonrası Cumhurbaşkanı’nın telekonferansına engel oldu

                                    
                                    
                                    PKK, DHKP-C ve FETÖ gibi terör örgütlerinin adeta sığınağı haline gelen Almanya, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yapılan etkinliklerde Türk milletinin iradesine karşı çıktı. Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi'ne Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telekonferans yöntemiyle bağlanıp halka hitap etmesi Almanya Anayasa Mahkemesi kararıyla engellendi. Bu Almanların alacağı skandal kararların sadece başlangıcıydı.
Almanya 15 Temmuz sonrası Cumhurbaşkanı’nın telekonferansına engel oldu PKK, DHKP-C ve FETÖ gibi terör örgütlerinin adeta sığınağı haline gelen Almanya, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yapılan etkinliklerde Türk milletinin iradesine karşı çıktı. Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi'ne Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telekonferans yöntemiyle bağlanıp halka hitap etmesi Almanya Anayasa Mahkemesi kararıyla engellendi. Bu Almanların alacağı skandal kararların sadece başlangıcıydı.
16 Nisan referandumunda da Avrupalı devletler “Hayır” tarafını seçti

                                    
                                    
                                    (İsviçre'nn Brick gazetesi o dönemde Türkçe manşet atarak seviyesiz bir propagandaya imza atmıştı)16 Nisan’da gerçekleşen Anayasa referandumu öncesinde de Avrupa skandal kararlar almaya devam etti. Gurbetçilerin Hayır oyu vermesi için çalışan tüm organizasyonlar Avrupa’da rahatça hareket edebilirken, sistematik bir sansür uygulanarak Evet oyu için yapılacak tüm organizasyonlar engellendi. Almanya'nın güneybatısındaki Gaggenau kentinde, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın da konuşma yapacağı bir toplantı için verdiği izni, toplantı mekanının beklenen kalabalık için fazla küçük olduğu gerekçesiyle geri çekti.
16 Nisan referandumunda da Avrupalı devletler “Hayır” tarafını seçti (İsviçre'nn Brick gazetesi o dönemde Türkçe manşet atarak seviyesiz bir propagandaya imza atmıştı)16 Nisan’da gerçekleşen Anayasa referandumu öncesinde de Avrupa skandal kararlar almaya devam etti. Gurbetçilerin Hayır oyu vermesi için çalışan tüm organizasyonlar Avrupa’da rahatça hareket edebilirken, sistematik bir sansür uygulanarak Evet oyu için yapılacak tüm organizasyonlar engellendi. Almanya'nın güneybatısındaki Gaggenau kentinde, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın da konuşma yapacağı bir toplantı için verdiği izni, toplantı mekanının beklenen kalabalık için fazla küçük olduğu gerekçesiyle geri çekti.
Bakan Zeybekçi’nin yapacağı etkinlik de iptal edildi

                                    
                                    
                                    Ekonomik Bakanı Nihat Zeybekçi’nin Almanya’da referandum konulu yapacağı etkinlik de tam 2 kere iptal edildi. Kapasite sorunu gibi nedenler öne sürerek iptal edilen etkinlikler yerine birçok PKK’lının yaptığı yürüyüşlere izin çıkması akıllarda soru işareti bıraktı.
Bakan Zeybekçi’nin yapacağı etkinlik de iptal edildi Ekonomik Bakanı Nihat Zeybekçi’nin Almanya’da referandum konulu yapacağı etkinlik de tam 2 kere iptal edildi. Kapasite sorunu gibi nedenler öne sürerek iptal edilen etkinlikler yerine birçok PKK’lının yaptığı yürüyüşlere izin çıkması akıllarda soru işareti bıraktı.
Almanya’dan sonra Hollanda da skandal kararlar almaya devam etti

                                    
                                    
                                    Almanya’nın Türk Bakanların etkinliklerini artarda iptal etmesinin ardından skandal kararlar alan devletlere Hollanda da eklendi. Özellikle seçim döneminde olduğu için Türk düşmanlığı yaparak oy toplamaya çalışan Mark Rutte hükümeti, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Hollanda’ya uçuş iznini iptal etti. Bu karar sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İstediğiniz kadar baskı yapın, istediğiniz kadar teröristleri ülkenizde besleyin, büyütün, bunların hepsi size ters olarak dönecek ve bunlara yönelik şüphesiz ki 16 Nisan'dan sonra bizler uygulamalarımızı başlatacağız. Bizler sabırlıyız." ifadelerini kullandı.
Almanya’dan sonra Hollanda da skandal kararlar almaya devam etti Almanya’nın Türk Bakanların etkinliklerini artarda iptal etmesinin ardından skandal kararlar alan devletlere Hollanda da eklendi. Özellikle seçim döneminde olduğu için Türk düşmanlığı yaparak oy toplamaya çalışan Mark Rutte hükümeti, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Hollanda’ya uçuş iznini iptal etti. Bu karar sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İstediğiniz kadar baskı yapın, istediğiniz kadar teröristleri ülkenizde besleyin, büyütün, bunların hepsi size ters olarak dönecek ve bunlara yönelik şüphesiz ki 16 Nisan'dan sonra bizler uygulamalarımızı başlatacağız. Bizler sabırlıyız." ifadelerini kullandı.
Uluslararası hukuk normlarını ihlal eden Hollanda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’yı sınır dışı etti

                                    
                                    
                                    Hollanda, Dışişleri
Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte Bakan Kaya'nın uçağına iniş izni vermedi.
Diplomatik skandal olan bu karara karşı çıkan Bakan Sayan karayolu ile Almanya’da
Hollanda’ya geçmek istedi. Hollanda polisi Türk toprağı olan büyükelçiliğin
önünü kapatarak Fatma Betül Sayan’ın binaya girişini engelledi. İfade
özgürlüğü, toplanma özgürlüğü gibi insan haklarını hiçe sayan Hollanda
hükümetine bağlı polisler Bakan’ı sınır dışı etti. Bu duruma tepki göstermek
için büyükelçilik önünde toplanan Türk vatandaşlarına ise sert müdahalede
bulundu ve gözaltına aldı. Hollanda’nın bu provokasyonu sonrasında
Cumhurbaşkanı Erdoğan Hollanda’nın “Nazi Kalıntısı” olduğunu söyledi.
Uluslararası hukuk normlarını ihlal eden Hollanda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’yı sınır dışı etti Hollanda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte Bakan Kaya'nın uçağına iniş izni vermedi. Diplomatik skandal olan bu karara karşı çıkan Bakan Sayan karayolu ile Almanya’da Hollanda’ya geçmek istedi. Hollanda polisi Türk toprağı olan büyükelçiliğin önünü kapatarak Fatma Betül Sayan’ın binaya girişini engelledi. İfade özgürlüğü, toplanma özgürlüğü gibi insan haklarını hiçe sayan Hollanda hükümetine bağlı polisler Bakan’ı sınır dışı etti. Bu duruma tepki göstermek için büyükelçilik önünde toplanan Türk vatandaşlarına ise sert müdahalede bulundu ve gözaltına aldı. Hollanda’nın bu provokasyonu sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan Hollanda’nın “Nazi Kalıntısı” olduğunu söyledi.
Türkiye'nin hiçbir toplntısına izin vermeyen Hollanda, terör örgütü lehine yapılan gösterilere izin verdi.

                                    
                                    
                                    Hollanda hükümeti Nevruz kutlaması adın altında terör örgütü lehine slogan atan PKK'lıların gösterisine geçen aylarda izin verdi. Göstericilere polislerin eşlik etmesi de dikkat çekti.
Türkiye'nin hiçbir toplntısına izin vermeyen Hollanda, terör örgütü lehine yapılan gösterilere izin verdi. Hollanda hükümeti Nevruz kutlaması adın altında terör örgütü lehine slogan atan PKK'lıların gösterisine geçen aylarda izin verdi. Göstericilere polislerin eşlik etmesi de dikkat çekti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >