625 milyonda bir görülen doğum "Mucize bebek"

Doğum
Doğum

Mucizevi bebeğin durumu, doğumundan yanızca bir gün önce ortaya çıktı.

Rusya'nın Altay bölgesinde 4.1 kilogram ağırlığında dünyaya gelen Veronika isimli bebeğin gelişimini rahimde değil, karın bölgesinde tamamladığı ortaya çıktı.

"Mucize bebek"

                                    Altay bölgesinde dünyaya gelen 4.1 kilogram ağırlığındaki Veronika bebek, tıp dünyasının dikkatini çekti. Doktorlar 'Mucize bebek' olarak tanımladıkları Veronika'nın 625 milyonda bir görülen bir bebek olduğunu ifade etti. 56 santim uzunluğundaki son derece sağlıklı Veronika'yı bu kadar 'nadir' kılan şeyse normal bebekler gibi rahimde değil, karın bölgesinde gelişmesi.
"Mucize bebek" Altay bölgesinde dünyaya gelen 4.1 kilogram ağırlığındaki Veronika bebek, tıp dünyasının dikkatini çekti. Doktorlar 'Mucize bebek' olarak tanımladıkları Veronika'nın 625 milyonda bir görülen bir bebek olduğunu ifade etti. 56 santim uzunluğundaki son derece sağlıklı Veronika'yı bu kadar 'nadir' kılan şeyse normal bebekler gibi rahimde değil, karın bölgesinde gelişmesi.
Doğumdan 1 gün önce fark ettiler

                                    Bebeğin şimdiye kadar nerede geliştiğinin bilinmemesinin nedeni ise, Ukrayna'nın doğusundaki Donbass'taki çatışmalardan kaçarak Altay bölgesine yerleşen 31 yaşındaki annenin hamileliğinin ilerleyen bölümlerinde dini gerekçelerle doktora görünmemesi. Nitekim doktorlar, bebeğin nerede geliştiğini ancak doğumun gerçekleşmesinden bir gün önce fark ettiler.
Doğumdan 1 gün önce fark ettiler Bebeğin şimdiye kadar nerede geliştiğinin bilinmemesinin nedeni ise, Ukrayna'nın doğusundaki Donbass'taki çatışmalardan kaçarak Altay bölgesine yerleşen 31 yaşındaki annenin hamileliğinin ilerleyen bölümlerinde dini gerekçelerle doktora görünmemesi. Nitekim doktorlar, bebeğin nerede geliştiğini ancak doğumun gerçekleşmesinden bir gün önce fark ettiler.
"Dünyada bunun gibi bir düzineden fazla vaka yok"

                                    Altay Bölgesi Doğum Merkezi'nden Doktor Vladimir Borobkov da, bebeğin karın bölgesinde gelişmesinin nedenini şöyle açıkladı: “Muhtemelen gebelik işlemi doğal yolla gerçekleşmiş olabilir, ancak yumurta normal dışı bir yere implant edilmiş. Bebek uterusun dışında gelişmiş. Dünyada bunun gibi bir düzineden fazla vaka yok. Çok nadir bir durum, böyle bir durumda bebeğin hayatta kalması da neredeyse eşsiz bir durum.”
"Dünyada bunun gibi bir düzineden fazla vaka yok" Altay Bölgesi Doğum Merkezi'nden Doktor Vladimir Borobkov da, bebeğin karın bölgesinde gelişmesinin nedenini şöyle açıkladı: “Muhtemelen gebelik işlemi doğal yolla gerçekleşmiş olabilir, ancak yumurta normal dışı bir yere implant edilmiş. Bebek uterusun dışında gelişmiş. Dünyada bunun gibi bir düzineden fazla vaka yok. Çok nadir bir durum, böyle bir durumda bebeğin hayatta kalması da neredeyse eşsiz bir durum.”

                                    Kaynak: thesun.co.uk
Kaynak: thesun.co.uk
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >