7 bin bekçi için ön başvurular devam ediyor

7 bin bekçi için ön başvurular 22 Haziran'a kadar devam edecek.
7 bin bekçi için ön başvurular 22 Haziran'a kadar devam edecek.

Valiliklerde istihdam edilmek üzere alınacak 7 bin bekçi için süren ön başvuru işlemleri 22 Haziran'a kadar devam edecek.

Valiliklerde istihdam edilmek üzere 7 bin bekçi alımı için ön başvuru işlemleri devam ediyor. Çarşı ve mahallelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamada kolluk kuvvetlerine yardımcı olmaları amacıyla 7 bin bekçi alımı için adaylar, 22 Haziran'a kadar ön başvuruda bulunabilecek.

Yazılı sınav olacak

  • Bekçi adayları, 2-17 Temmuz tarihlerinde şahsen müracaat ve ön sağlık kontrollerinin yapılmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanacak protokol sonucu belirlenecek tarihte yazılı sınava alınacak.
  • Yazılı sınavdan başarılı olan adaylar, fiziki yeterlilik ve mülakat sınavlarına tabi tutulacak. Sınav işlemlerini başarıyla geçenler arasından yapılacak sıralamada, asıl ve yedek olarak belirlenen adaylar ilan edilecek.

Ön başvuru işlemleri 22 Haziran tarihine kadar devam edecek.
Ön başvuru işlemleri 22 Haziran tarihine kadar devam edecek.

En az lise ve dengi okul mezunları başvurabiliyor

Çarşı ve Mahalle Bekçisi Kanunu ile Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı Yönetmeliği kapsamında, emniyet hizmetleri sınıfında çarşı ve mahalle bekçisi olarak, 73 valilikte istihdam edilmek üzere, en az lise ve dengi okul mezunu 7 bin erkek çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılacak.

Adaylarda aranan başvuru şartlarına Polis Akademisinin İnternet sitesinden ulaşılabilecek. Siteye buradan ulaşabilirsiniz.

Ön başvurular İnternetten yapılıyor

  • Çarşı ve mahalle bekçiliği giriş sınavına ön başvurular, Akademinin İnternet sitesinden yapılıyor. Ön başvurusunu yapan ve bankaya müracaat ücretini yatıran adaylar, daha sonra Akademinin İnternet sitesinden duyurulacak merkezlere şahsen başvuruda bulunacak.
  • Başvuruları kabul edilen ve şartları yerine getiren 7 bin bekçi, Polis Akademisi Başkanlığınca verilecek eğitimin ardından 73 ilde görevlendirilecek.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >