7 Ocak 2020: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.

7 Ocak 2020 Salı günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 7 Ocak 2020 Salı günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Facebook, deepfake videoları ve manipüle edilmiş içerikleri tamamen yasaklıyor
Facebook, Pazartesi günü yaptığı duyuruda deepfake videoların ve manipüle edilen içeriklerin sosyal medyada yasaklanacağını açıkça belirtti.
Şirket, yapay zekâ tarafından oluşturulan içerikleri anlamak için güvenlik şirketleri, hükümet ve üniversitelerin ilgili birimleriyle çok yönlü bir çalışma yapıldığını da duyurdu.
İşaretlenen videolar, içeriğin yalan ya da yanlış olup olmadığını belirlemek için üçüncü taraf bilgi denetçileri tarafından incelenecek.
Facebook CTO'su Mike Schroepfer, geçen yıl Eylül'de manipüle edilen içeriği tespit etmek için sisteme kendi ürettiği deepfake videoyu yüklediğini açıkladı. Yani aslında şirket birçok farklı deneme yapıp yapay zekâyı geliştirmeye devam ediyor.
Facebook, deepfake videoları ve manipüle edilmiş içerikleri tamamen yasaklıyor Facebook, Pazartesi günü yaptığı duyuruda deepfake videoların ve manipüle edilen içeriklerin sosyal medyada yasaklanacağını açıkça belirtti. Şirket, yapay zekâ tarafından oluşturulan içerikleri anlamak için güvenlik şirketleri, hükümet ve üniversitelerin ilgili birimleriyle çok yönlü bir çalışma yapıldığını da duyurdu. İşaretlenen videolar, içeriğin yalan ya da yanlış olup olmadığını belirlemek için üçüncü taraf bilgi denetçileri tarafından incelenecek. Facebook CTO'su Mike Schroepfer, geçen yıl Eylül'de manipüle edilen içeriği tespit etmek için sisteme kendi ürettiği deepfake videoyu yüklediğini açıkladı. Yani aslında şirket birçok farklı deneme yapıp yapay zekâyı geliştirmeye devam ediyor.
Başakşehir Arda Turan'ın sözleşmesini feshetti
Medipol Başakşehir, Galatasaray'ın da gündeminde olan Arda Turan'ın sözleşmesinin feshedildiğini açıkladı.
Başakşehir Arda Turan'ın sözleşmesini feshetti Medipol Başakşehir, Galatasaray'ın da gündeminde olan Arda Turan'ın sözleşmesinin feshedildiğini açıkladı.
Süleymani'nin cenazesinde izdiham: 40 kişi öldü 213 kişi yaralandı
ABD tarafından öldürülen İranlı General Kasım Süleymani'nin Kirman kentindeki cenaze töreninde yaşanan izdihamda 40 kişinin hayatını kaybettiği, 213 kişinin yaralandığı açıklandı.
Süleymani'nin cenazesinde izdiham: 40 kişi öldü 213 kişi yaralandı ABD tarafından öldürülen İranlı General Kasım Süleymani'nin Kirman kentindeki cenaze töreninde yaşanan izdihamda 40 kişinin hayatını kaybettiği, 213 kişinin yaralandığı açıklandı.
Almanya, Irak'ta bulunan askerlerini ülke dışına çıkaracağını açıkladı
Almanya, Irak’ta bulunan Alman askerlerinin bir kısmını ülke dışına çıkaracağını açıkladı. Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer ve Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Federal Meclis’teki ilgili komisyonların üyelerine mektup yazdı. Mektupta, "Burada görev yapan askerler vakitlice Ürdün ve Kuveyt’e nakledilecek" ifadesi yer aldı.
Almanya, Irak'ta bulunan askerlerini ülke dışına çıkaracağını açıkladı Almanya, Irak’ta bulunan Alman askerlerinin bir kısmını ülke dışına çıkaracağını açıkladı. Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer ve Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Federal Meclis’teki ilgili komisyonların üyelerine mektup yazdı. Mektupta, "Burada görev yapan askerler vakitlice Ürdün ve Kuveyt’e nakledilecek" ifadesi yer aldı.
Samsung, parmak hareketlerini algılayan sanal klavye uygulaması geliştirdi
Samsung, parmak hareketlerini izlemek için yapay zekâ kullanan görünmez bir klavye geliştirdi.
SelfieType olarak isimlendirilen yeni sanal klavye, hareketleri takip etmek için dizüstü bilgisayar ve tablet kamerasından yararlanıyor.
Samsung, parmak hareketlerini algılayan sanal klavye uygulaması geliştirdi Samsung, parmak hareketlerini izlemek için yapay zekâ kullanan görünmez bir klavye geliştirdi. SelfieType olarak isimlendirilen yeni sanal klavye, hareketleri takip etmek için dizüstü bilgisayar ve tablet kamerasından yararlanıyor.
Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçak pistten çıktı
Boeing 737- 800 tipi yolcu uçağı iniş yaparken pistten çıktı. Olayda herhangi bir yaralanma yaşanmadı. Pistin kapanması sebebiyle THY Genel Müdürü Ekşi tarafından 15.00'e kadar seferlerini iptal edildiği duyurulmuştu. Ardından havalimanında 20.00'ye kadar uçuşların durdurulduğu açıklaması geldi.
Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçak pistten çıktı Boeing 737- 800 tipi yolcu uçağı iniş yaparken pistten çıktı. Olayda herhangi bir yaralanma yaşanmadı. Pistin kapanması sebebiyle THY Genel Müdürü Ekşi tarafından 15.00'e kadar seferlerini iptal edildiği duyurulmuştu. Ardından havalimanında 20.00'ye kadar uçuşların durdurulduğu açıklaması geldi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >