72 yaşındaki 'Astro Cumali', gençlere astronomi eğitimi veriyor!

Astro Cumali.
Astro Cumali.

Ordu'da "Astro Cumali" olarak bilinen Cumaittin Turap tarafından yaklaşık 12 yıl önce yapılan ancak ilgisizlik nedeniyle bir süredir kapalı bulunan gözlemevi, gençlerin hizmetine açıldı.

Ordu'da "Astro Cumali" olarak bilinen Cumaittin Turap tarafından kurulan gözlemevi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile yapılan protokol sonrası gençlerin hizmetine sunuldu. Yaklaşık 12 yıl önce yapılan ancak ilgisizlik nedeniyle bir süredir kapalı bulunan gözlemevinin gençlerin kullanımına açılması için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü çalışma başlattı.

Çalışma kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Turap arasında protokol imzalandı. İmzalanan protokolün ardından Ordu Gençlik Merkezi'nde kalan gençler gözlemevine giderek, eğitim almaya başladı. Gözlemevinin sahibi Cumaaittin Turap tarafından gençlere astronomi eğitimi verildi.

Yaklaşık 1 milyon liraya mal oldu

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, gazetecilere yaptığı açıklamada, gözlemevinin basında yer almasının ardından gençlerden kendilerine bir talep geldiğini belirterek, "Biz de yaptığımız görüşme sonrası buranın gençlerimize astronomi eğitim vermek amacıyla buranın sahibi Cumaittin Turap ile görüşerek protokol imzaladık." dedi.

Yaklaşık 1 milyon liraya kurduğu gözlemevini daha önce satmaya ve devretmeye bile karar verdiğini anlatan Turap, "Büyük emeklerle açtığımız bu gözlemevi maalesef ilgisizlik nedeniyle atıl durumda kalmıştı. Bugün yeniden buraya ilginin artması beni son derece mutlu etti. Kapımız herkese açık." değerlendirmesinde bulundu.

Gençler astronomi eğitimi almaktan memnun

Öte yandan gözlemevine giderek eğitim alan gençler ise kendilerine sunulan imkandan memnun olduklarını aktardı. Gençlerden Aykut Bayandır, kendilerine sunulan imkan nedeniyle yetkililere teşekkür ederek, "Buraya gelerek farklı bir deneyim ve tecrübe yaşadık. Çok önemli bilgiler edindiğimizi düşünüyorum. Bütün gençlere buraya gelerek görmelerini tavsiye ediyorum." diye konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >