72 yıl sonra Rus topraklarında Hitlerin askeri üssü keşfedildi

Kuzey Kutup Bölgesi'ne yakın noktada bir adada İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma Nazi Almanyasının kurduğu bir askeri üs keşfedildi.

Rus bilim adamları Kuzey Kutup Bölgesi'nde İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma gizli bir askeri üs keşfetti. Üssün Almanlara ait olduğu belirtildi.

72 yıl sonra keşfedildi
Üssün Kuzey Kutbu'ndan 1000 km uzaklıktaki Alexandra Land Adası'nda olduğu belirtildi. Nazi kuvvetlerinin Rusya'ya saldırmasından 1 yıl sonra, 1942'de yapıldığı belirtilen üs 72 yıl sonra yeniden keşfedildi. Almanlar tarafından 'Hazine Avcısı' kod isminin verildiği üssün, taktiksel hava durumu araştırmaları için kullanıldığı keşfedildi.

Haberturk'te yer alan haberde, üste görev alan bilim adamlarının 1944 yılında kutup ayısı etinden zehirlendikten sonra bir Alman botu tarafından kurtarıldıkları ve bu tarihten sonra üssün terk edildiği belirtildi. Üsle birlikte bir çoğu soğuk hava nedeniyle, bozulmamış durumda bulunan 500 obje de keşfedildiği belirtildi.



Alexandra Land Adası, İkinci Dünya Savaşı sırasında hava tahminleri yapmak için hayati bir öneme sahipti. Adadan gelen raporlara göre, kıtaların, denizaltıların ve gemilerin hareketleri planlanıyordu.

Uzun yıllar boyunca tartışmalı bir bölge olan Alexandra Land Adası, bugün Rusya Federasyonu sınırları içerisinde bulunuyor. Rusya, adaya yeni bir askeri üs inşaa etmeyi planlıyor.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >