8 Eylül 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

8 Eylül 2019 Pazar günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 8 Eylül 2019 Pazartesi günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Türkiye ve ABD'nin ilk müşterek kara devriyesi 3 saatte tamamlandı

TSK ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurlarının Fırat’ın doğusuna yönelik ilk müşterek kara devriyesi 3 saatte tamamlandı. İlk ortak kara devriyesinin tamamlanmasının ardından Türk birlikleri geri döndü.

Rusya ve Ukrayna arasında esir değişimi gerçekleşti

Rusya ile Ukrayna arasında uzun zamandır gündemde olan esir değişimi planlandığı gibi yapıldı. İki ülke arasındaki anlaşma neticesinde serbest bırakılan mahkumları taşıyan ve eş zamanlı olarak kalkan iki uçak Moskova ve Kiev'e iniş yaptı.

Hindistan'ın Chandrayaan-2 isimli uzay aracı ile irtibat kesildi

Hindistan, Ay'a iniş yapan 4. ülke olacaktı ki; hayalleri Ay'a değil suya düştü! Hindistan tarafından tasarlanan Chandrayaan-2 isimli uzay aracı ile irtibat kesildi. İrtibat kesilmeseydi ve başarılı bir iniş yapılabilseydi, Uzay aracı Ay'da su izi sürecek ve keşif faaliyetlerini bir yıl boyunca sürdürecekti.

Rusya, Google ve Facebook'u siyasi reklamlar konusunda uyardı

Rusya, Google ve Facebook'a yönelik oldukça kritik bir uyarıda bulundu. Rusya Federal Radyo ve Televizyon Denetim Kurulu, uluslararası sosyal medya sitelerini şehir meclisi seçimleri boyunca siyasi reklam yayımlamamak konusunda uyardı.

Gençlik Kuruluşları Birliği, Balıkesir'de düzenlenen zirvede bir araya geldi

Nitelikli genç, kurum ve toplum inşasına katkıda bulunacak sivil yapıları bir araya getirmeyi amaçlayan Gençlik Kuruluşları Birliği bu yıl ilk kez Balıkesir'de düzenlenen zirvede bir araya geldi.

Yerli sosyal medya platformu 'Yazbee' 1,5 ayda 200 bin kullanıcıya ulaştı

Türk girişimci ve mühendisler başarılı bir sosyal medya platformu gerçekleştirdi. 1,5 ayda 200 bin kullanıcıya ulaşan yerli sosyal medya platformu "Yazbee", global sosyal medya platformlarına güçlü bir rakip olacak gibi görünüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >