8 milyon liralık mücevheri akıl almaz bir yöntemle çaldılar

İngiltere’de bir kuyumcunun ocağına incir ağacı diken hırsızlar akıl almaz bir yöntemle yaklaşık 8 milyon liralık mücevher çaldı.

İngiltere’nin başkenti Londra’da ilginç bir olay meydana geldi. 8 tane hırsız kendilerini fark ettirmeden günlerce bir kuyumcuyu takip etmeye başladı. Kuyumcu mağazasının günlük açılma-kapanma rutinlerini ve hangi değerli eşyaların nerelerde sergilendiğini bir bir takip eden hırsızlar yeterli bilgiyi topladıktan sonra harekete geçti.

Hırsızların kuyumcuya girmek için açtıkları delik
Hırsızların kuyumcuya girmek için açtıkları delik

Alarmı harekete geçirmemek için ayağa kalkmadılar

Kuyumcu mağazasının arkasında bulunan ve direk mücevherlerin yoğun olduğu yere bakan duvarında bir delik açtılar. Toplamda 8 kişi olan hırsızlardan 5’i etrafı gözlerken 2si içeri girdi. Birisi ise duvarı delme işini üstlendi. Alarmın çalmaması için kesinlikle ayağa kalkmayan hırsızlar sabah 3’te başladıkları soygunu 2 saat sonra bitirerek 8 milyon değerindeki mücevheri alarak kaçtılar.

Polis her yerde arıyor

Dükkan sahibi yapılan soygundan ancak sabah gelince haberdar olabildi. Çok sayıda elmas, altın, inci, pırlanta ve kolyeyi alarak kaçan hırsızları yakalamak için polis harekete geçti. Hırsızların çok iyi hazırlanmış planlarına rağmen kuyumcu mağazasını gözetlemeleri ve soygun anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Kaynak: Metro


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >