8 yılda tatil için 85 milyon dolar harcadı

ABD Başkanı olarak 2'nci 4 yıllık görev süresinin sona yaklaşan ve 2017'nin ilk günlerinde koltuğu Trump'a devretmeye hazırlanan Obama'nın tatil için 8 yılda 85 milyon dolar harcadığı ortaya çıktı.

ABD Başkanı olarak 2'nci 4 yıllık görev süresinin sona yaklaşan ve 2017'nin ilk günlerinde koltuğu Trump'a devretmeye hazırlanan Obama yayınlanan bir rapor ile gündemde.



Judicial Watch isimli bir STK tarafından hazırlanan rapora göre, Obama'nın görev süresi boyunca ailesi ile yaptığı tatillerin ve resmi gezilerin maliyetini hesapladı ve bu tatillerin devlete faturasının 85 milyon dolar olduğunu iddia etti.



Aynı rapora göre, Obama ailesinin sadece 2015'te Hawaii'ye yaptıkları seyahatin maliyeti 4.8 milyon dolar. İddiaya göre, bu faturanın nedeni Obama ve ailesinin tatille giderken koruma ekibinin de onları izlemesi.



Zira dünyanın en iyi korunan liderlerinden bir olan ABD Başkanı'nı koruyan Gizli Servis, her türlü ihtimali göz önünde bulundurarak hiçbir masraftan kaçınmıyor. Aynı rapora göre, bu tatilde Gizli Servis elemanlarının kaldığı otellerin faturası 1 milyon doları buluyor. Beyaz Saray'dan bu iddialar ile ilgili henüz resmi bir açıklaması bulunmuyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >