9 Grammy ödüllü Jose Feliciano: Müziğin dijitalleşmesi müziğin avantajına

Jose Feliciano'nun konser görüntüsü
Jose Feliciano'nun konser görüntüsü

Dünyanın yaşayan en önemli sanatçılarından biri olarak gösterilen 9 Grammy ödüllü gitar virtüözü ve şarkıcı Jose Feliciano, katılığı 2. Uluslararası Mersin Engelsiz Sanat Festivali'nde müzik dünyasının dijitalleşmesini yorumladı.

Görme engeline rağmen 1960'lı yıllardan bu yana yaptığı şarkılarla her dönem adından söz ettiren Porto Rikolu 73 yaşındaki sanatçı Jose Feliciano, 2. Uluslararası Mersin Engelsiz Sanat Festivali'ne katılmak için geldiği kentte açıklamalarda bulundu. Feliciano, festivalin büyük bir anlam taşıdığını ve önemli bir etkinlik olduğunu vurguladı.

Türkiye'de birçok kez konser verdiğini anımsatan usta sanatçı, Türk halkının kendisine gösterdiği ilgiden dolayı mutlu olduğunu da belirtti.

Müzik çalışmalarının yanı sıra beyaz perdeyi ilgilendiren bir projenin de içerisinde olduğunun bilgisini veren usta isim, "Gelecek yıl benin için yoğun bir yıl olacak gibi gözüküyor. Hayatımı anlatan bir belgesel hazırlanıyor" diye konuştu.

Müzik piyasasında, teknolojinin gelişmesiyle yaşanan dijitalleşmeyi değerlendiren ünlü sanatçı, şunları belirtti: "Müziğin dijitalleşmesi müziğin avantajına olan bir şey. Eskiden, plak şirketiyle anlaşmalıysanız ne zaman kayıt yapıp, ne zaman albüm yayınlayacağınıza onlar karar veriyordu. Müzik dijitalleştiği zaman buna siz karar veriyorsunuz. İnternet sitemde bir radyo kanalım var. Şu an yeni şarkılar yazıyorum. İsteyenler bunları radyomda dinleyebilir."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >