9 Şubat 2020: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

 Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler
Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

9 Şubat 2020 Pazar günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 9 Şubat 2020 Pazar günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Koronavirüsüne yeni isim verildi: Ölü sayısı 813'e yükseldi

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsünün yeni ismi "yeni corona virüsü zatürresi” olarak duyuruldu. Salgından ölenlerin sayısı ise 813'e yükseldi. Son 24 saatte 90 kişi hayatı kaybederken 2 bin 656 yeni vaka tespit edildi.

Valilikler açıkladı: 7 ilde eğitime kar engeli

Valiliklerden art arda açıklama geldi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Trabzon ve Rize'de okullar il genelinde 2 gün tatil edilirken, Düzce, Giresun, Artvin, Van ve Bitlis'te de bir gün eğitime ara verildi. Engelli ve hamile kamu personeli de idari izinli sayılacağı da duyuruldu.

Facebook, Londra merkezli Space Technologies'i satın aldı

Facebook, haritalandırma teknolojisini geliştirmek için Space Technologies'i çatısı altına dahil etti. Facebook'un asıl amacı AR gözlükleri için yepyeni bir sanal dünya oluşturmak.

Belçika ve İngiltere'yi Ciara fırtınası vurdu: Çok sayıda uçuş iptal edildi

Ciara fırtınası nedeniyle Belçika ve İngiltere çok sayıda uçuş iptal edildi. İngiltere'de fırtınanın etkisiyle çok sayıda tren ve feribot seferi de iptal edildi, bazı bölgelerde elektrik kesintisi meydana geldi.

Canan Karatay GZT'ye konuştu: Koronavirüsün diğer virüslerden farkı yok

Çin'in Vuhan şehrinden başlayıp dünyayı etkisi altına koronavirüsü için Prof.Dr. Canan Karatay, "Koronavirüsün diğer virüslerden farkı yok. Bağışıklık sistemimizi güçlendireceksiniz." açıklamasında bulundu. Karatay, çok tartışılan tavuk döneri ilgili soruyu kesin bir dille cevaplarken GZT'de gençlere beslenme önerilerinde bulundu.

'Sigarada düz paket uygulaması hedefine ulaştı'

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, sigarada düz paket uygulamasının hedefine ulaştığını duyurdu. Pakdemirli "Bu kapsamda yayımlanan makalelerde, düz paketin, kullanıcılardan yüzde 81'inde günde en az bir kere bırakmayı düşündürdüğüne yer veriliyor." dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >