9 Temmuz 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

9 Temmuz 2019 Salı günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 9 Temmuz 2019 Salı günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Srebrenitsa Soykırımı geçit törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Srebrenitsa Soykırımı kurbanları anısına düzenlenen geçit törenine katıldı. Soykırımın 24'üncü yılında Cumhurbaşkanı ve beraberindekiler, hayatını kaybedenler için dua etti ve çiçek bıraktı.

Almanya, otonom uçak inişini test ediyor

Almanya’nın Münih Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilen test çalışmaları herhangi bir insan müdahalesine gerek olmaksızın uçakların iniş yapabilmesini hedefliyor. İkinci defa test edilen sistem, adapte edildiği havalimanlarında ciddi bir hız ve gelişmiş teknoloji vaadiyle yola çıktı.

Güvenli Bölge'de bu hafta S-400'lerin getirilişi, ByLock ve ankesörlü telefon operasyonları konuşuldu

Her hafta ilgiyle takip edilen Güvenli Bölge'nin bu bölümünde S-400'de son, Akdeniz'de ilk perde ve 15 Temmuz'un 3. yılında 243 'askere' FETÖ gözaltısı başlıkları ele alındı.

Hamile kadın ve eşinin bulunduğu araca saldıran zanlıların 20'şer yıla kadar hapsi istendi

İstanbul'un Pendik ilçesinde hamile bir kadın ve eşinin bulunduğu araca iki saldırgan trafiğin ortasında şiddet uygulamıştı. Olay uzun süre gündemde kalmıştı. Araca saldıran iki kardeş için 20'şer yıl hapis cezası istendi.

Apple'ın kurucu ortağı Steve Wozniak'tan 'Facebook'u silin' çağrısı geldi

Apple'ın kurucu ortağı Steve Wozniak, Facebok'un 'gizlilik' sorunundan bahsederek kullanıcaların uygulamaları silmesini istedi.

Örümcek Adam-Evden Uzakta 185 milyon dolar açılış gişesi hasılatı ile rakiplerini geçti

Yönetmenliğini Jon Watts’ın üstlendiği Sony Pictures şirketinin yapımcılığındaki Örümcek Adam: Evden Uzakta 5 Temmuz 2019 tarihinde vizyona girdi. 185 milyon dolar açılış gişesi hasılatı ile tüm rakiplerini geride bıraktı. Örümcek Adam rolünde ise bu kez de Tom Holland yer aldı. Film eleştirmenlerden teknik açıdan da, konu açısından da tam puan aldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >