90 yaşında hiçbir hastalığı bulunmuyor: 30 yıldır içtiği suyun sırrını paylaştı

Yunus Aygün
Yunus Aygün

Samsun'da yaşayan 90 yaşındaki Yunus Aygün son 30 yıldır yalnızca kar suyu içiyor. Hiçbir hastalığı olmayan Aygün, "Doktora sadece kontrol için gidiyorum. Yaz-kış içerim, çok faydalı" diyor.

Samsun'un Çarşamba ilçesi Kocakavak Mahallesi'nde yaşayan 90 yaşındaki Yunus Aygün, 30 yıldır kar suyu içiyor. Evinin saçağından eriyen kar bir plastik bidona akıyor. Bu suyu daha sonra süzgeçten geçiren Akgün, kar suyunu afiyetle içiyor.

30 yıldır kar suyu içiyor
30 yıldır kar suyu içiyor

Herkese kar suyu önerdiğini söyleyen Aygün, "Kar suyu ile ilgili çok önce televizyonda dinledim. 'Kar suyu çok sağlıklı', 'kar suyu uzun ömürlü', 'kar suyu beyazlatır' içini diye yayın yaptılar. Ben de kar suyu içmeye başladım. Ben kar suyunun faydasını gördüm. Doktora fazla gitmedim. Yaşlıyım ben bir de üzüntülüyüm. Doktora sadece 6 ayda bir sağlık taramasından geçmemiz gerektiği için gittim. Bende sadece baş dönmesi var. Bunun dışından hiçbir şeyim yok. Kar suyundan çok memnunum" dedi.

"Kar suyu hiç ziyan olması isterim"

Bu yaşına kadar bir dal sigara, bir yudum içki içmediğini söyleyen Aygün sözlerine şu şekilde devam etti:

Kar sularını kaplarda biriktiriyor yaz kış içiyor
Kar sularını kaplarda biriktiriyor yaz kış içiyor

"Faydasını da gördüm içmenin. Yaz, kış kar suyu içiyorum. Kaplar dolu. Evin saçağında akan kar suları kaplara birikiyor. Oradan süzerek daha küçük kaplara dolduruyorum. Mis gibi tatlı sudur. Ben isterim kar hiç ziyan olmasın. Büyük büyük hastaneler, havaalanları yapılıyor. Büyük depolar da yapılsa susuzluk çekiyor bazı yerler oralara gönderseler kötü mü olur?" diye konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >