ABD Başkanı Trump ve eşi Melania Trump'ın koronavirüs testleri pozitif çıktı

Melania ve Donald Trump (Arşiv)
Melania ve Donald Trump (Arşiv)

ABD Başkanı Donald Trump, eşi Melania Trump ile yaptırdıkları koronavirüs testinin pozitif çıktığını duyurdu. Trump ailesi kendini karantinaya alırken, ABD Başkanı karantinatadan çalışmaya devam edecek.

ABD Başkanı Donald Trump'ın yakın danışmanlarından olan ve Trump'ın son zamanlardaki seyahatlerine de katılan Hope Hicks'in, koronavirüse yakalandığı belirtildi.

Bunun ardından test yaptıran Başkan Trump ve eşi Melania Trump'ın da sonuçları pozitif çıktı.

Beyaz Saray doktorundan açıklama

Beyaz Saray Doktoru, Başkan Trump ve eşinin durumlarının iyi olduğunu, her ikisinin de karantinada kalacağını ve Başkan'ın çalışmalarına Beyaz Saray'da devam edeceğini açıkladı. Beyaz Saray ise Trump'ın halka açık programlarının iptal edildiğini duyurdu.

Trump, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, danışmanı Hicks'in COVID-19 testinin pozitif çıktığını anımsattı. Hicks'in "kısa bir mola bile almadan çok fazla çalıştığını" vurgulayan Trump, danışmanının COVID-19'a yakalanmasını "korkunç" olarak niteledi.

Aynı uçaktaydılar

Başkan Trump'ın Danışmanı Hope Hicks'in koronavirüs testi pozitif çıktı
Başkan Trump'ın Danışmanı Hope Hicks'in koronavirüs testi pozitif çıktı

Amerikan basınının, konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberlerde, Hicks'in Perşembe günü yaptırdığı COVID-19 testinin pozitif çıktığı belirtilmişti.

Hicks'in, Trump'ın Salı günü başkanlık tartışması için gittiği Ohio ziyaretinde Trump ile aynı uçakta olduğu bildirilmişti.

Trump, Fox televizyonunda katıldığı Sean Hannity'nin programında, basında Hicks'in COVID-19'a yakalandığına yönelik çıkan haberleri doğrulamıştı.

İlk değil

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien

Beyaz Saray'dan 27 Temmuz'da yapılan açıklamada, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien'ın COVID-19 testinin pozitif çıktığı ve hafif belirtiler gösterdiği belirtilmişti.

Trump ile yakın çalışan O'Brien, salgın süresince ABD yönetiminde COVID-19'a yakalanan en üst düzey isim olmuştu.

O'Brien, 4 Ağustos'ta COVID-19'u atlatarak görevinin başına dönmüştü.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >