ABD, Huawei'ye yeni geçici lisans vermedi

Huawei
Huawei

ABD Hükümeti ve Huawei arasındaki gerginlik devam ederken Çinli şirket bu kez yeni geçici lisans alamadı.

13 Ağustos'ta dolan geçici lisans süreci, Huawei'nin P30 Pro ve eski telefonlara sahip kullanıcılarının güncellemeleri yasal yollardan alamayacağı anlamına geliyor.

Huawei için sürecin nasıl devam edeceği merak ediliyor.

ABD ve Huawei arasında geçtiğimizyıl Mayıs'ta yaşanan ticaret yasağı sonrasında ABD Hükümeti Çinli şirkete ek olarak 90 günlük süre tanımlamıştı. Bu aşamadan sonra B planını devreye sokak Huawei, HarmonyOS üzerine yoğunlaşmıştı. Normal şartlarda ABD Hükümeti'nin Huawei'ye tanıdığı süre tamamlanmıştı. Ancak son olarak ABD'den yeni geçici lisans alınamadı. Yani aslına bakılırsa bu son durum Çinli üreticiyi ciddi anlamda zora sokuyor.

Geçici lisans süresi ne zaman doluyor?

Huawei'ye verilen son geçici lisans 13 Ağustos itibariyle doldu. Bu tarihten sonra kullanıcılara gönderilen yazılım güncelleştirmesi kuralların çiğnendiği anlamı taşıyor. Dolayısıyla P30 Pro ya da daha yeni bir Huawei telefon kullananlar yeni güncellemeleri alamıyor.

Geçici lisans Huawei için çok büyük önem taşıyor.

Huawei'nin önümüzdeki süreci nasıl şekillendireceği ise merak konusu.
Huawei'nin önümüzdeki süreci nasıl şekillendireceği ise merak konusu.

The Washington Post'a açıklama yapan Google sözcüsü, geçici lisansın Huawei için büyük önem taşıdığını ve güncellemenin dağıtılabilmesi için bunun şart olduğunu özellikle belirtiyor.

Az önce bahsettiğimiz üzere P30 Pro değil de P40 Pro gibi telefonlarda açık kaynaklı sürümler kullanıldığından dolayı güncellemelerin alınmasında problem yaşanmıyor. Yani P40 Pro kullanıcıları durumdan etkilenmiyor.

Önümüzdeki süreçte Huawei açısından durumun nasıl şekilleneceğini göreceğiz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >