ABD seçimlerinin kaderini Rus hacker değiştirmiş olabilir

Güvenlik uzmanları, ABD'deki başkanlık seçimlerinin sonucunda Rus hacker'ların parmağı olduğunu söylüyor.

ABD'deki başkanlık seçimlerini Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump'ın kazanmasıyla birlikte Demokrat Parti'den oyların tekrar sayılması yönünde bir talep gelmişti. Bir sonraki aşamada, Donald Trump zaferinde Rusya'nın etkisi olabileceği konuşulmaya başlanmıştı. Ortaya çıkan son bilgiler ise bir Rus hacker'ın Seçim Destek Komisyonu'na giriş yaptığı ve çeşitli bilgileri ele geçirdiği yönünde.

Hatta bu Rus hacker'ın, seçim çalışmalarının yürütüldüğü sırada da etkili olduğu belirtiliyor. Keza, seçim propagandaları esnasında Hillary Clinton'a ait çeşitli bilgilerin sızmasıyla birlikte Donald Trump'ın daha da güçlendiğinin altı çiziliyor. Güvenlik şirketi Recorded Future, yapılan araştırma ve incelemeler sonrasında ABD seçimlerinde Rus hacker'ların parmağı olduğunu resmen açıkladı.

Güvenlik uzmanları, Seçim Destek Komisyonları'nda kurulan bilgisayarların giriş kimlik bilgilerinin çeşitli internet sitelerinde açığa çıkarıldığını da ifade ediyor. Toplamda 100'den fazla kişinin hesap bilgisinin ele geçirildiği ve çalınan bu hesapların gizli bilgilere erişebildiği söyleniyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >