ABD tüm yetişkinlere üçüncü doz aşı vurulmasını onayladı

Arşiv
Arşiv

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Pfizer-BioNTech ile Moderna’nın koronavirüs üçüncü doz aşılarının tüm yetişkinlere uygulanması başvurusunu onayladı.

Koronavirüse karşı mücadelede iki doz aşının ardından birçok ülke üçüncü doz aşıyı uygulamaya başladı.

Bu bağlamda ABD’de Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), mRNA tabanlı Pfizer-BioNTech ile Moderna aşılarının üçüncü dozlarının tüm yetişkinlere uygulanması başvurusunu onayladığını açıkladı.

Karar bugün oylanacak

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), bir sonraki aşama olarak üçüncü doz aşı onayını ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine (CDC) gönderdi.

CDC tavsiye komitesinin, Pfizer-BioNTech ile Moderna COVID-19 destek aşılarının 18 yaş ve üzerine uygulanmasını bugün oylaması bekleniyor.

Pfizer-BioNTech ve Moderna’nın üçüncü doz aşıları, mevcut durumda ABD'de sadece bakımevlerinde kalan veya özel sağlık durumu nedeniyle virüse karşı risk grubu içinde bulunan 65 yaş ve üzerine uygulanabiliyor.

Alman BioNTech ile birlikte COVID-19 aşısı üreten Amerikan Pfizer firması 10 Kasım’da, Moderna da dün, 3. doz COVID-19 güçlendirici aşısının tüm 18 yaş üzerine uygulanabilmesi izni için FDA’ya başvurmuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >