ABD'de 15 Temmuz şehitleri için mevlit okundu

​ABD'de 15 Temmuz şehitleri için mevlit okundu
​ABD'de 15 Temmuz şehitleri için mevlit okundu

ABD'nin Türklerin yoğun olarak yaşadığı Paterson kentinde şehitler anısına mevlit okutularak yemek verildi.

ABD'nin New Jersey eyaletine bağlı Paterson kentinde, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar için mevlit okutuldu.

15 Temmuz şehitleri, darbe girişiminin birinci yılında Türklerin yoğun olarak yaşadığı Paterson'daki Mevlana Camisi'nde mevlit programı ve Türk restoranlarının yemek dağıtımıyla anıldı.

İmam Muhammet Gündoğdu öncülüğünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla gerçekleştirilen mevlit programı Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp ilahilerle devam etti. Programda şehitlik mertebesinin önemine değinen Gündoğdu, şehitler için dua ettirdi.

Türk milletinin 15 Temmuz gecesi istiklal ve bağımsızlığını savunmak için dilinde tekbir, kulağında sela sesleri, kalbinde şehadet arzusuyla meydanlara akın ettiğini vurgulayan Gündoğdu, "O gece aziz milletimiz 'Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım, kükremiş sel gibiyim bendimi çiğner aşarım' dizilerinde ifade edilen o muazzam ruhu bütün dünyaya bir kez daha gösterdi." dedi.

Gündoğdu, selaların bir milletin yeninden şahlanması ve değerleri etrafında kenetlenmesinin şahidi olduğunu dile getirdi.

Namazın ardından iki restoran tarafından yemek ikram edildi. Mevlana Camisi Derneği yöneticisi Hasan Ören ile iş adamları Ali Rıza Doğan, Mehmet Akçetin ve Hüseyin Bayram öncülüğünde verilen yemeğe bölgede yaşayan Türk toplumu üyeleri ile diğer ülkelerden Müslümanlar katıldı.

Aynı camide bu akşam da Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu tarafından mevlit okutulacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >