ABD'de ailesinden ayrılan 11 yaşındaki göçmen çocuk: Ölmek istiyorum

ABD başkanı Trump, göreve geldiği ilk günlerde göçmenlere karşı 'sıfır tolerans' adı altında sert politikalar uygulamaya soktu. Bu uygulamalardan en çok eleştirileni ise göçmen çocuklarının ailelerinden ayrı olarak sığınma merkezlerinde tutulmasıydı. Trump, göçmen çocuklarını ailelerinden ayırma uygulamasına çocukların kafeslerde bekletildiği görüntüler ortaya çıkınca geri atarak son verdi. O dönemde Chicago'da sığınma merkezinde bulunan çocuklarla ilgili belgeler medyaya sızdı.

Donald Trump "sıfır tolerans" adıyla uyguladığı sert göçmen politikaları konusunda her ne kadar geri adım atsa da sızan belgeler geride birçok dramın kaldığını gösteriyor. ProPublica isimli internet sitesi, Chicago'da bulunan sığınma merkezleriyle ilgili gizli belgelere ulaştı. Sığınma merkezlerinde kalan çocukların içerisinde 10 aylık bir bebeğin de olduğu ortaya çıktı. Sızan belgelerde, sığınma merkezlerinde kalan çocukların psikolojilerinin ne boyutta bozulduğu da ortaya çıktı.

Hayatta kalması için ailesini görmeye ihtiyacı var

Sığınma merkezine yerleştirilen 11 yaşındaki Guatemalalı çocuk inanılmaz derecede ağlıyordu. Kamp çalışanlarına "burada ölmek istiyorum" diyen küçük çocuğun durumu raporlara şu şekilde geçti: Hayatta kalması için ailesini görmeye ihtiyacı var.

Belgelerde yer alan 12 yaşındaki başka bir çocuğun, babası yanında olmazsa öleceğini hissettiğini kamptaki çalışanlara söylediği ortaya çıktı.

Belgelerde, 13 yaşındaki Brezilyalı çocuğun ise tüm çabalarına rağmen annesiyle ayda sadece 1 kez görüşebildiği belirlendi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >