ABD'de koronadan ilk ölümler sanılandan üç hafta önce başlamış

Arşiv
Arşiv

Koronavirüs salgını nedeniyle en çok can kaybının yaşandığı ülke olan ABD'nin California eyaletinde yapılan otopsiler, ülkede Kovid-19 kaynaklı ölümlerin sanılandan üç hafta önce gerçekleştiğini ortaya koydu.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını (Kovid-19) salgını nedeniyle en çok can kaybının yaşandığı ülke olan ABD'de, Kovid-19 kaynaklı ilk ölüm 9 Mart'ta açıklanmıştı. Ancak California eyaletinde yapılan otopsiler, koronavirüs kanaklı ilk ölümlerin sanılandan üç hafta önce gerçekleştiğini ortaya koydu.

İlk ölüm Şubat ayında

California Santa Clara Acil Operasyon Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Santa Clara adli tıp uzmanının tespitine göre, ilçemizde Kovid-19 kaynaklı ölümlerin, bilinenin aksine 9 Mart 2020'de değil, daha önce gerçekleştiği ortaya çıkmıştır" ifadelerine yer verildi.

  • Açıklamada, adli tıp uzmanının 6 Şubat ve 17 Şubat tarihlerinde hayatını kaybeden iki kişi üzerinde yaptığı otopsi sonuçlarını Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'ne (CDC) gönderdiği ve CDC'nin ölüm sebeplerini Kovid-19 olarak onayladığı belirtildi.

Amerikan medyasında geniş yer bulan olay üzerine konuşan uzmanlar, Santa Clara'daki gerçeğin ortaya çıkmasına kadar ABD'de Kovid-19 kaynaklı ilk ölümün 6 Şubat değil, 29 Şubat'ta Washington eyaletinde gerçekleştiğinin sanıldığına vurgu yaptı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >