ABD'de şok rapor: Her üç gençten biri askere gidemeyecek kadar obez

Amerikan toplumunda obezite gün geçtikçe büyük problem haline gelmeye devam ediyor. ABD'de hazırlanan bir rapora göre, her üç gençten birisi askere gidemeyecek kadar obez durumda.

Amerikan toplumunda obezite gün geçtikçe büyük problem haline gelmeye devam ediyor. Güçlü Amerika için Konsey adlı bir kuruluşun hazırladığı son rapora göre, Amerikalı her üç gençten biri askere gidemeyecek kadar obez durumda.

Dulyabulteni'nde yer alan habere göre, rapor gençlerin yüzde 31'inin askere gidemeyecek kadar obez olduğunu ortaya koydu. Obezite sorunun yanında, Amerikalı gençlerin çok büyük bölümünde uyuşturucu ve adli sicil kaydında 'suç' bulunuyor. Rapora göre, gençlerin yüzde 70'inde de eğitim eksikleri sorunu var.

Raporda, Amerikalı gençlerin mevcut sorunlarına vurgular yapılarak yetkililerin önlem alması gerektiği de vurgulanıyor. Eğitim sorunları çerçevesinde K-12'ye atıf yapan yetkililer, çocukların sadece bir üniversiteye değil, hayata hazırlanması gerektiğine vurgu yapıyor.

Amerikalı psikologlar, yaptıkları bir araştırmada, çekirdek bir ailenin bozuluşunu ve azalışını, Amerikanın zihin sağlığı açısından yegane büyük tehlike görüyorlardı. Amerikan Psikolojik Cemiyeti'nin (APC) 1505 üyesinden yüzde 30'u, ilk defa çekirdek ailenin yok oluşundan söz etmiş ve bunu akıl sağlığının tehlikede oluşuna delil göstermişti. Diğer tehditler sırayla, işsizlik yüzde 20; uyuşturucu, yüzde 18; alkol yüzde 14 olarak gösterilmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >