ABD'de Trump karşıtı binlerce kadın yürüdü

Trump karşıtı yürüyen kadınlar
Trump karşıtı yürüyen kadınlar

Başkan Donald Trump karşıtı binlerce kadın, ABD'nin çeşitli kentlerinde bir araya geldi. Trump'ın politikalarına yönelik tepkilerini düzenledikleri eylemlerde ortaya koydular. Eylemler

Trump'ın koltuğa oturduğu 2017 yılından beri düzenli olarak yapılıyor.

Trump'ın başkanlık koltuğuna oturduğu 2017 yılından itibaren düzenli olarak yapılan "Kadınlar Yürüyüşü"nün 4'üncüsü çeşitli kentlerde gerçekleştirildi.

Başkent Washington'daki gösterilere katılım birkaç binle sınırlı kalırken, New York'taki gösterilere daha az kişi katıldı.

Oldukça soğuk bir havada düzenlenen gösterilerde taşıdıkları pankartlar ve attıkları sloganlarla Trump'a mesaj gönderen kadınlar, Trump'ın başta göçmenlik ve kadın-erkek eşitliği olmak üzere çeşitli politikalarını eleştirdi.

Eylemde İran ile savaşa hayır pankartı tutan kadın
Eylemde İran ile savaşa hayır pankartı tutan kadın

Kongre binası ile Beyaz Saray arasında kalan Freedom Plaza'da toplanangöstericiler buradan Beyaz Saray’a kadar yürüdü. Beyaz Saray'ın önünde de eylemlerine devam eden kadınlar daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Ne olmuştu?

Trump'ın koltuğa oturduğu 20 Ocak 2017 tarihinde ilk Kadınlar Yürüyüşünü düzenleyen kadın örgütleri, bu eylemlerini daha sonra düzenli hale getirmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >