ABD'de virüs amacına ulaştı: Eylemlerin ardından vaka sayısı arttı

Arşiv
Arşiv

ABD'de eyaletlerde uygulanan sokağa çıkma yasağının sona ermesi ve George Floyd'un polis tarafından öldürülmesiyle başlayan protestolar, ülke genelinde koronavirüs vaka sayısını artırdı.

Siyahi Amerikalı George Floyd'un ABD'de polis tarafından boğularak öldürülmesinin ardından ülkede başlayan ırkçılık karşıtı eylemler koronavirüs vaka sayısını artırdı. Eylemlerde maske takma ve sosyal mesafe kuralı bir yana bırakıldı.

Koronavirüs vakasında artış görülen 20 eyalet şunlar:

Alaska, Arizona, Arkansas, California, Florida, Hawaii, Idaho, Kentucky, Missouri, Montana, New Mexico, North Carolina, Nevada, Oregon, South Carolina, Tennessee, Texas, Utah, Vermont ve Washington.

"Salgının ciddiyetini anlamadılar"

Uzmanlar ise virüsün tam kontrol altına alınmadan sokağa çıkma yasaklarının kaldırılması ve protestoların başlamasıyla ülkede vaka sayılarının tekrar artış gösterdiğini belirtti. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri Direktörü Robert Redfield ise insanların salgının ciddiyetini anlamadığını belirtti.

Ölü sayısı 115 bini aştı

  • ABD'de dün açıklanan verilere göre koronavirüs (Kovid-19) salgınında ölenlerin sayısı, son 24 saatte 977 artarak 115 bin 166'ya yükseldi. ABD,COVID-19 salgınının merkezi ve en çok can kaybının yaşandığı ülke olmaya devam ediyor.

COVID-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesine göre, ülkede virüs bulaşan kişi sayısı son 24 saatte 21 bin 30 artışla 2 milyon 67 bin 407'ye ulaştı. Yeni tip koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı ise son 24 saatte 977 artarak 115 bin 166'ya yükseldi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >