ABD'deki oyun turnuvasını kana bulayan David Katz, geçen yılın şampiyonu çıktı

David Katz
David Katz

ABD'nin Florida eyaletinde düzenlenen oyun turnuvasında istediği galibiyeti bir türlü alamayan 24 yaşındaki David Katz, 3 kişiyi öldürüp 11 kişiyi yaraladıktan sonra intihar etti.

Bireysel silahlanmanın hat safhada olduğu Amerika Birleşik Devletleri'nde kitlesel saldırılar her geçen gün artıyor. Vatandaşların sağlığını tehdit eden saldırganlar, esnek davranılan silah kontrollerini kolayca geride bırakarak bulundukları ortama silah sokabiliyor. Olası bir tartışma ya da gerginlikte ise aniden silah sesleri yükselebiliyor. Geçtiğimiz Pazar gecesi Florida'da meydana gelen silahlı saldırı da tam olarak bu şekilde açıklanıyor. Zira The Jacksonville Landing'de gerçekleştirilen oyun turnuvasında geçen senenin şampiyonu David Katz, 3 kişiyi öldürüp, 11 kişiyi yaraladıktan intihar ederek hayatını sonlandırdı.

Electronic Arts'ın meşhur oyunu Madden özellikle bu tür organizasyonlarda çetin rekabetlere sebep oluyor.
Electronic Arts'ın meşhur oyunu Madden özellikle bu tür organizasyonlarda çetin rekabetlere sebep oluyor.

Olay nasıl gerçekleşti?

Az önce de bahsi geçtiği gibi organizasyon Florida'da The Jacksonville Landing AVM'de gerçekleşiyor. GLHF isimli mekandaki birçok farklı kişinin katılımıyla düzenlenen Madden turnuvası (Elektronic Arts'ın meşhur Amerikan futbolu oyunu) oyuncuların popüler canlı yayın platformu Twich'ten de anlık olarak yayınlanıyor.

gzt

Oyunda istediği galibiyetleri bir türlü alamayan 24 yaşındaki David Katz, görgü tanıklarının da özellikle belirttiğine göre sinirlenerek çevreye ateş açmaya başlıyor. Bu esnada 3 kişiyi öldürerek 11 kişiyi yaralayan Katz, akabinde kendini de öldürüyor. Bu esnada olaya SWAT ekipleri binaya giriyor. Ancak bölge amiri gazetecilere yaptığı açıklamada herhangi bir şüphelinin olmadığı ve saldırganın kendisini de öldürdüğünü belirtiyor. Ayrıca ilk tespitlere göre saldırganın bölgede bir otelde kaldığı ifade ediliyor.

ABD'de yaşanan bu kitlesel silahlı saldırı aslında dünya genelinde büyük yankı buldu. Konuyla alakalı olarak birçok farklı isim önemli açıklamalar yaparken oyun geliştirici EA Sports da attığı bir tweet'le yetkililerle birlikte çalıştıklarını ifade etti.

Görgü tanıkları, Katz'ın kaybetmeyi hazmedemediğini defalarca belirtirken kendisinin aslında geçen senenin şampiyonu olduğunu da ifade ediyor.

Organizasyonda bulunan oyunculardan biri de Drini Gjoka. Kendisi turnuvada silahlı saldırıya uğradığını ve kurşunun baş parmağına isabet ettiğini belirtiyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde geçtiğimiz dönemlerde yaşanan bu tarz birçok farklı olay var. Bunun en önemli sebebi, bireysel silahlanmanın fazla olması şeklinde belirtiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >