ABD'li oyuncu Tom Hanks ve eşi de koronavirüse yakalandı

​Amerikalı ünlü oyuncu Tom Hanks ve eşi Rita Wilson
​Amerikalı ünlü oyuncu Tom Hanks ve eşi Rita Wilson

63 yaşındaki Amerikalı ünlü oyuncu Tom Hanks ve eşi Rita Wilson da koronavirüse yakalandıklarını açıkladı. Hanks ve eşi Wilson, ABD'de virüsün görüldüğü ilk ünlüler oldu.

Amerikalı ünlü oyuncu Tom Hanks ve eşi Rita Wilson, koronavirüse yakalandıklarını açıkladılar. Ünlü oyuncu, korona testi yaptırdıkları ve sonucun pozitif çıktığı bilgisini Instagram hesabından paylaştı. Hanks ve eşi, ABD'de virüsün görüldüğü ilk ünlüler oldu.

Baz Luhrmann’ın Elvis Presley filmi için Avustralya'da olan aktör, paylaşımında şunları yazdı:

"Rita ve ben Avustralya’dayız. Kendimizi yorgun hissediyorduk, sanki soğuk algınlığı gibiydi ve bazı vücut ağrılarımız vardı. Rita’da bir miktar titreme ve hafif ateş oldu. Olması gerektiği gibi bir yol izledik ve corona testi yaptırdık. Test pozitif çıktı."

Hello, folks. Rita and I are down here in Australia. We felt a bit tired, like we had colds, and some body aches. Rita had some chills that came and went. Slight fevers too. To play things right, as is needed in the world right now, we were tested for the Coronavirus, and were found to be positive. Well, now. What to do next? The Medical Officials have protocols that must be followed. We Hanks’ will be tested, observed, and isolated for as long as public health and safety requires. Not much more to it than a one-day-at-a-time approach, no? We’ll keep the world posted and updated. Take care of yourselves! Hanx! Tom Hanks (@tomhanks)'in paylaştığı bir gönderi (11 Mar, 2020, 6:08ös PDT)

Hanks ayrıca, "Evet, şimdi bir sonraki adım ne? Sağlık yetkilileri olması gereken protokolü uyguluyor. Gözlem altında tutulacağız, toplum sağlığı ve güvenliğinin gerektirdiği kadar izole edileceğiz" diye yazdı.

63 yaşındaki oyuncu, Avustralya’nın Gold Coast bölgesinde çekilen Elvis filminde, ünlü şarkıcının menajeri Colonel Tom Parker’ı oynuyor.

"Bir çalışanın koronavirüs testi pozitif"

Warner Bros’tan yapılan açıklamada ise, film ekibinden birinin corona testinin pozitif çıktığı belirtildi.

İsim verilmeden “Çalışanımız tedavi altına alınmıştır” denirken, Hanks ile kaç kişilik bir ekibin çalıştığı bilgisi paylaşılmadı. Ayrıca, kimlerin doğrudan etkilenmiş olacağıyla ilgili Avustralyalı yetkililerle yakın bir çalışma içinde olunduğu kaydedildi.

Tom Hanks’in 63 yaşındaki eşi Rita Wilson, 28 Şubat'ta Kadın Kanser Araştırmaları Derneği'nin etkinliğinde bir konuşma yapmıştı. Wilson, corona virusle ilgili aldığı tedbirler hakkında bilgiler vermişti.

Etkinlik öncesi kırmızı halıda yürüyen Wilson, diğer davetlilerle sağlık açısından araya mesafe koymaya özen göstermişti. Kimseyle öpüşmeyen ve havadan öpücük veren Wilson, kollarını göğsünde birleştirerek selamlaşmıştı.

Trump koronavirüs önlemlerini duyurdu

  • ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin aldığı önlemler konusunda, Oval Ofis'ten yapılan yayınla ulusa seslendi.
  • Trump, cuma gecesinden itibaren 30 gün boyunca İngiltere dışında, Avrupa'dan ABD'ye yapılacak bütün seyahatlerin askıya aldıklarını belirterek, "Bu kısıtlamalar sahadaki duruma göre ayarlanacak. Uygun izlemelerden geçen ABD'liler için istisnalar olacak." dedi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >