ABD'nin NATO Büyükelçisi: Türkiye kim güvenilir görmeli

Arşiv
Arşiv

ABD'nin NATO Büyükelçisi Kay Bailey Hutchison İdlib'deki hain saldırı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Hutchison NATO'nun 5. maddesine değindi, "Türkiye kimin müttefiki olduğunu anlamalıdır." dedi.

ABD'nin NATO Büyükelçisi Kay Bailey Hutchison, İdlib'de 33 askerimizin şehit olduğu saldırı sonrası açıklamada bulundu.

Hutchison 33 askerin şehit olduğu haberini duyduğunda "Aman Tanrım" dediğini ifade etti. Büyükelçi, "Tabii ki şu an her şey masada. Bu büyük ve yeni bir gelişme, her şey olabilir." ifadelerini kullandı.

NATO 5. maddesi

Hutchison, NATO'da 5. maddeye dair henüz bir konuşma geçmediğine değindi, "NATO'da henüz bir karara varılmadı. Onlar da şu an krize sürüklenen durumu yakından takip ediyorlar. Şu ana dek nasıl hareket edileceğine dair konuştuğumuzu söyleyemem." dedi.

'Kimin güvenilir bir partner olduğu görülmeli'

Hutchison sözlerine şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kimin güvenilir partner olduğunu ve kimin olmadığını görmesini umut ediyorum. Rusya'nın ne olduğunu görüyorlar. Eğer Rusya Türk askerlerine saldırırsa, bu Rusya ve Türkiye arasındaki ortaklıkların önüne geçmelidir."

Hutchison, "Türkiye'nin burada bizimle müttefik olduğunu anlamasını istiyoruz." diyerek sözlerini noktalandırdı.

'Rusya ve Esed'e karşı durmak çok önemli'

Hutchison hain saldırı öncesi ABD Dışişleri Bakanlığında yaptığı açıklamada, "Rusya ve Esed rejimine karşı durmamız çok önemli." ifadelerini kullanmış,eğer savaşı Esed kazanırsa milyonlarca Suriyelinin Avrupa'ya gitmek zorunda kalabileceği için endişe duyduğunu ifade etmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >