"Abi adamlar nelerle uğraşıyor yaa" diyeceğiniz 10 fütüristik ürün

Bu işler, temelde annelerimizin biten salça kaplarını saksı olarak kullanması ya da dondurma kaplarını sarmayla doldurma gibi zeka kokan orijinal fikirlerle aynı mantığa dayanıyor.

Gelişmek, geliştirmek ve değişim kelimelerinin bile eskidiği günümüz ultra teknoloji çağında gün geçmiyor ki hayatımızı kolaylaştıracak yeni bir ürünle karşılaşmayalım. Bazı tasarımlar, icatlar ya da teknolojiler geçmişteki bilgi birikiminin nihai bir devamı olarak karşımıza çıkarken, bazıları ise temelde psikolojideki “işleve takılma” mantığıyla hareket ederek ortaya çıkarak hayatımızı kolaylaştırıyor. İşte gördüğünüz zaman “Abi neler yapıyorlar ya!” dedirtecek 10 ürün
Eski kottan iskemle
Bizim en fazla eskimiş kotları keserek yazın şort yapma ya da bez olarak parçalama fikrinin biraz da geliştirildiği bu modelde tabure, vazo ya da iskemle doğal bir reçine sürülerek mobilyanın üzerine yapıştırılarak kurumaya bırakılıyor. Thislexik adlı firma tarafından yıpranmışlar serisinde tasarlanan bu ürünler hem elbiselerin yeniden kullanımına izin verirken hem de evlerde farklı bir tasarım objesine dönüşüyor. Fiyatı 320 dolardan başlayan bu ürünle ekolojik bir sosyal statü göstergesine sahip olabilirsiniz.
Eski kottan iskemle Bizim en fazla eskimiş kotları keserek yazın şort yapma ya da bez olarak parçalama fikrinin biraz da geliştirildiği bu modelde tabure, vazo ya da iskemle doğal bir reçine sürülerek mobilyanın üzerine yapıştırılarak kurumaya bırakılıyor. Thislexik adlı firma tarafından yıpranmışlar serisinde tasarlanan bu ürünler hem elbiselerin yeniden kullanımına izin verirken hem de evlerde farklı bir tasarım objesine dönüşüyor. Fiyatı 320 dolardan başlayan bu ürünle ekolojik bir sosyal statü göstergesine sahip olabilirsiniz.
Ömürlük Ampül: 003 Plumen Lightbulb
Yapımı 5 yılda biten 170 dolar diğerindeki 007 James Bond temalı bu ampul, tasarımsal imkanı sayesinde yüksek enerji tasarrufu sağlarken aralıksız 10.000 saat yakabileceğiniz parlak bir ışık kaynağı olmayı sizlere vaat ediyor. 3D yazıcı teknolojisi kullanılarak tasarlanan ürün ile ilgili şirketin CEO'su Joe Doucet ise ürünü, “Gölge yapmayan, zarif, verimli bir deneme” olarak tanımlıyor. Siz de bu ürünü alabilir her daim ışıklar içinde yatabilirsiniz.
Ömürlük Ampül: 003 Plumen Lightbulb Yapımı 5 yılda biten 170 dolar diğerindeki 007 James Bond temalı bu ampul, tasarımsal imkanı sayesinde yüksek enerji tasarrufu sağlarken aralıksız 10.000 saat yakabileceğiniz parlak bir ışık kaynağı olmayı sizlere vaat ediyor. 3D yazıcı teknolojisi kullanılarak tasarlanan ürün ile ilgili şirketin CEO'su Joe Doucet ise ürünü, “Gölge yapmayan, zarif, verimli bir deneme” olarak tanımlıyor. Siz de bu ürünü alabilir her daim ışıklar içinde yatabilirsiniz.
Ayaküstü muayene eden yüzük: Oura 
Uyku düzeninizi, adımlarınızı, kalp ritminizi kısaca işlerin yolunda gidip gitmediğini gösteren bu yüzük, kandaki oksijen moleküllerinin hemoglobin moleküllerince ne miktarda tutulduklarını ve nabzı en kolay ve hızlı bir şekilde ölçebilme ve kayıt altına alabilme özelliklerine sahip. Genelde ameliyathanelerde kullanılan oksimetre özellikli bu cihaz “Ay bir tansiyonu ölçtüreyim” diyenler için bire bir…
Ayaküstü muayene eden yüzük: Oura Uyku düzeninizi, adımlarınızı, kalp ritminizi kısaca işlerin yolunda gidip gitmediğini gösteren bu yüzük, kandaki oksijen moleküllerinin hemoglobin moleküllerince ne miktarda tutulduklarını ve nabzı en kolay ve hızlı bir şekilde ölçebilme ve kayıt altına alabilme özelliklerine sahip. Genelde ameliyathanelerde kullanılan oksimetre özellikli bu cihaz “Ay bir tansiyonu ölçtüreyim” diyenler için bire bir…
Walwair hava kalitesi ölçüm cihazı 
Herkes ne soluğunu merak eder, bazen öyle anlar gelir ki insan gerçekten soluduğunun oksijen mi yoksa metan gazı mı olduğuna karar veremez. Walwair ise ortamdaki hasta edebilecek nem, sıcaklık, karbondioksit ve toz miktarını ölçebiliyor böylece hipoglisemi, rinit ya da bas ağrısının önüne geçebiliyorsunuz. Sizin için sadece 199 dolar.
Walwair hava kalitesi ölçüm cihazı Herkes ne soluğunu merak eder, bazen öyle anlar gelir ki insan gerçekten soluduğunun oksijen mi yoksa metan gazı mı olduğuna karar veremez. Walwair ise ortamdaki hasta edebilecek nem, sıcaklık, karbondioksit ve toz miktarını ölçebiliyor böylece hipoglisemi, rinit ya da bas ağrısının önüne geçebiliyorsunuz. Sizin için sadece 199 dolar.
Kendi kendini montaj yapan Masa
Geçen yıl Milano'da Salone del Mobil'de sergilenen bu ürün nisan ayında satışa çıkartıldı. Herhangi bir çivi, tutkal ya da vidaya ihtiyaç uymayan bu ahşap ve deri kaplı masa hafifçe elinizle ittiğinizde masa şeklini alabiliyor. Montaj derdini ortadan kaldıran masa, ahşaptan yapısıyla da sağlığa zarar vermiyor.
Kendi kendini montaj yapan Masa Geçen yıl Milano'da Salone del Mobil'de sergilenen bu ürün nisan ayında satışa çıkartıldı. Herhangi bir çivi, tutkal ya da vidaya ihtiyaç uymayan bu ahşap ve deri kaplı masa hafifçe elinizle ittiğinizde masa şeklini alabiliyor. Montaj derdini ortadan kaldıran masa, ahşaptan yapısıyla da sağlığa zarar vermiyor.
Snowsound zabıtasavar ses emici panel
Hayatı komşuya göre biraz sesli mi yaşıyorsun, evde parti yapınca alt kattaki emekli öğretmen Mürvet Teyze kapıya mı dayanıyor ya da yandaki komşu her estiğinde apartmanı düğün salonuna mı çeviriyor? O zaman bu ürün tam size göre. Ses emici bu paneller sayesinde dışarıya ses gitmediği gibi aynı şekilde dışarının gürültüsünden de sizi koruyor.
Snowsound zabıtasavar ses emici panel Hayatı komşuya göre biraz sesli mi yaşıyorsun, evde parti yapınca alt kattaki emekli öğretmen Mürvet Teyze kapıya mı dayanıyor ya da yandaki komşu her estiğinde apartmanı düğün salonuna mı çeviriyor? O zaman bu ürün tam size göre. Ses emici bu paneller sayesinde dışarıya ses gitmediği gibi aynı şekilde dışarının gürültüsünden de sizi koruyor.
Suya sabuna dokunmam diyen çamaşır makinesi: Dolfi 
2017 yılında üretime başlanacak 149 dolar değerindeki bu cihaz artık su ve deterjana ihtiyaç duymadan kirli elbiseleri temizleyebiliyor. Ultrosonik teknoloji sayesinde çamaşır makinesinin devinimi içerisindeki Dolfi, su ve deterjanla aynı etkiye sahip. Elbiselerin üzerine bırakılan bu cihaz kirleri yok ediyor.
Suya sabuna dokunmam diyen çamaşır makinesi: Dolfi 2017 yılında üretime başlanacak 149 dolar değerindeki bu cihaz artık su ve deterjana ihtiyaç duymadan kirli elbiseleri temizleyebiliyor. Ultrosonik teknoloji sayesinde çamaşır makinesinin devinimi içerisindeki Dolfi, su ve deterjanla aynı etkiye sahip. Elbiselerin üzerine bırakılan bu cihaz kirleri yok ediyor.
Dünyayı Kurtaran Tuvalet
Atıkların depolanması küresel bir problem olarak karşımıza çıkarken bu kompakt, aerobik, korumacı, kirliliği engelleyen tuvalet sayesinde fosseptikleri kolayca sıkıştırabilirken, çevreye vereceğimiz her türden zararı da engelleyebiliyoruz.
Dünyayı Kurtaran Tuvalet Atıkların depolanması küresel bir problem olarak karşımıza çıkarken bu kompakt, aerobik, korumacı, kirliliği engelleyen tuvalet sayesinde fosseptikleri kolayca sıkıştırabilirken, çevreye vereceğimiz her türden zararı da engelleyebiliyoruz.
Robot Mobilya: Ori 
Yves Bahar tarafından tasarlanan Ori robotik mobilya sistemi hem yatak odası, hem çalışma odası, isterseniz de oturma odasına dönüşebiliyor. Çok odalı bu robotik mobilya özellikle dar alanlarda ihtiyaçlara göre etkin fonksiyonla hizmet vermeyi amaçlıyor. En erken 2017 yılında satışa sunulacak Ori akıllı mobilya sistemleri, yeni evleneceklerin “yatak odasını kız tarafı alır”, “beyaz eşya bizde” gibi taraflar arasındaki muhabbetleri de tarihe karıştıracağa benziyor. Hafife almayın, bu yüzden ayrılanlar bile var.
Robot Mobilya: Ori Yves Bahar tarafından tasarlanan Ori robotik mobilya sistemi hem yatak odası, hem çalışma odası, isterseniz de oturma odasına dönüşebiliyor. Çok odalı bu robotik mobilya özellikle dar alanlarda ihtiyaçlara göre etkin fonksiyonla hizmet vermeyi amaçlıyor. En erken 2017 yılında satışa sunulacak Ori akıllı mobilya sistemleri, yeni evleneceklerin “yatak odasını kız tarafı alır”, “beyaz eşya bizde” gibi taraflar arasındaki muhabbetleri de tarihe karıştıracağa benziyor. Hafife almayın, bu yüzden ayrılanlar bile var.
Üryan 3D Fitness ölçüm cihazı 
2015 yılından beri beta testleri yapılan ve bir ayna şeklinde tasarlanan vücut ölçüm cihazı. Karşısına anadan üryan bir şekilde geçtiğinizde sizi 3D teknolojisi ile ölçüyor. Spora yeni başlayanların tartıyla olan obsesif bozuklarına çare olan cihaz, "Sabah aç karnına hacetini giderdikten sonra gideceksin" gibi tartı muhabbetlerine de son vermeyi planlıyor. 500 dolara satılması düşünülen cihazın şimdilik sadece lüks spor salonlarının yeni tanıtım objesi olacak gibi dururken ileriki tarihte baskülle aynı fiyata alabileceğiniz garantiliyoruz.
Üryan 3D Fitness ölçüm cihazı 2015 yılından beri beta testleri yapılan ve bir ayna şeklinde tasarlanan vücut ölçüm cihazı. Karşısına anadan üryan bir şekilde geçtiğinizde sizi 3D teknolojisi ile ölçüyor. Spora yeni başlayanların tartıyla olan obsesif bozuklarına çare olan cihaz, "Sabah aç karnına hacetini giderdikten sonra gideceksin" gibi tartı muhabbetlerine de son vermeyi planlıyor. 500 dolara satılması düşünülen cihazın şimdilik sadece lüks spor salonlarının yeni tanıtım objesi olacak gibi dururken ileriki tarihte baskülle aynı fiyata alabileceğiniz garantiliyoruz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >