Adıyaman'da bir garip olay: Öldü sandılar 41 yıl sonra ortaya çıktı

Mehmet Emin Özer'in yaşadığını anlayan yakınları sevince boğuldu.
Mehmet Emin Özer'in yaşadığını anlayan yakınları sevince boğuldu.

Adıyaman'da, 41 yıl önce iş bulmak ve borçlarını ödemek için evden ayrılan Mehmet Emin Özer, yıllar sonra kimlik çıkarmak isterken ortaya çıktı.

Adıyaman'da Mehmet Emin Özer, 1978 yılında en küçüğü 28 günlük 4 çocuğunu ve eşini geride bırakarak iş bulmak ve borçlarını ödeyebilmek için evden ayrılarak sırra kadem bastı.

Günlerce eve dönmeyen Özer'in ailesi, İl Jandarma Komutanlığına kayıp başvurusunda bulundu; ancak arama çalışmalarından sonuç alınamayınca Mehmet Emin Özer hakkında "gaiplik" kararı verildi.

Mehmet Emin Özer
Mehmet Emin Özer

Özer, 41 yıl boyunca çeşitli illerde farklı işlerde çalıştı. Bu sürede kimliğini kaybeden Özer, Konya'da çalışırken dizlerindeki ağrı nedeniyle hastaneye başvurdu. Kimliği olmadığı için tedavisi yapılamayan Özer, bunun üzerine Konya İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne giderek, kimlik çıkarmak istedi. Nüfus kütüğünü inceleyen müdürlük yetkilileri, Özer hakkında "gaiplik kararı" olduğunu belirledi.

Ekipler devreye girdi

Bunun üzerine Özer'in Adıyaman'da yaşayan kardeşi Bayram Özer ve yeğeni Murat Bilgiç'e ulaşan yetkililer, yakınlarına yaşlı adamın fotoğraflarını gönderdi. Yıllardır haber alamadıkları ve öldüğünü düşündükleri Mehmet Emin Özer'in yaşadığını anlayan yakınları, Konya'ya giderek kendisini Adıyaman'a götürdü.

Bir anda çıkıp gitti

Yıllar sonra yakınlarına ve memleketine kavuşan 75 yaşındaki Mehmet Emin Özer, Adıyaman'da çiftçilik yaparken borçlandığını, borçlarını ödeyemeyince de çalışmak için kimseye haber vermeden evden ayrıldığını söyledi.

41 yıl içinde 5 farklı şehirde yaşamış

Yaklaşık 41 yıl Adana, Mersin, İzmir, Tekirdağ ve son olarak da Konya'da farklı işlerde çalıştığını; ancak kazandığı parayla ihtiyaçlarını zor karşıladığını anlatan Özer, şunları söyledi:

  • "Hep aileme gitmek istedim ama çekindim, yapamadım. Şu an kardeşlerime kavuştuğum için çok mutluyum. Kendimi dünyaya tekrar gelmiş gibi hissediyorum. Sevincimden dizlerimdeki rahatsızlığı bile unuttum.
  • Sofraya oturduğumda, ailem aklıma geldiği an yemeği bırakıp dışarı çıkıyordum. Sanki evin tavanı üstüme çökmüş gibi geliyordu."

Hastane için kimlik çıkarmam gerekti

Özer, zaman içinde kimliğini kaybettiğini ancak çok fazla üzerinde durmadığını dile getirerek, "Yaşım ilerledikçe de dizlerimde ağrılar oluşmaya başladı. Kimliğim olmadığı için hastaneye gidip tedavi olamıyordum. En son kimliğimi çıkarmak için İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne başvuru yaptım. Onlar da incelemeler sonucu beni kardeşlerime teslim etti."

Eşi ve çocuklarından çekiniyor

Özer, hastanede tedavisinin yapılabilmesi ve hakkındaki gaiplik kararının kaldırılması için yardım beklediğini de sözlerine ekledi. Yeğenleri ile kalan Özer'in tepkilerinden çekindiği için eşi ve çocuklarıyla ilerleyen günlerde bir araya geleceği belirtildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >