Adli Tıp raporu belli oldu: İşte eski İngiliz ajanının ölüm nedeni

Eski İngiliz istihbarat görevlisi James Gustaf Edward Le Mesurier
Eski İngiliz istihbarat görevlisi James Gustaf Edward Le Mesurier

Eski İngiliz ajanı Le Mesurier İstanbul Beyoğlu’nda ölü bulunmuştu. Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan otopsi raporunda ölüm nedeni "yüksekten düşme" olarak tespit edildi.İncelemelerde Mesurier'in bedeninde başka birine ait DNA'ya rastlanmadı.

Eski İngiliz askeri görevlisi James Gustaf Edward Le Mesurier, sabah saatlerinde, kaldıkları binanın önünde ölü bulundu. Cinayet büronun ön raporunda da bunun yüksekten düşmeye bağlı ölüm olduğu söylenmişti.

TRT Haber'de yer alan habere göre; Mesurier'in ölümünün ardından başlatılan soruşturma kapsamında Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan otopsi raporunda, ölüm nedeni "yüksekten düşme, genel beden travmasına bağlı ölüm" olarak belirlendi.

Farklı bir DNA'ya rastlanmadı

Rapor hazırlanırken kan ve doku örneklerinin incelendiği, kanında uyku ilaçlarından başka bulguya rastlanılmadığı ve doku örneklerinden de farklı bir DNA'ya rastlanmadı.

Ne olmuştu?

11 Kasım'da Beyoğlu Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi Ali Paşa Medresesi Sokak'ta, Kılıç Ali Paşa Camisi'ne sabah namazı için gelen vatandaşlar, sokakta hareketsiz yatan bir kişiyi gördü. İhbar üzerine, olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, yerde yatan kişinin hayatını kaybettiğini belirledi.Üzerinden kimliğini belirlemeye yarayacak herhangi bir belge çıkmayan ceset, yapılan incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.Polis ekiplerince yapılan araştırmada, söz konusu cesedin eski İngiliz askeri istihbarat görevlisi James Gustaf Edward Le Mesurier'e ait olduğu belirlendi.

Olayın ardından polis ekiplerinin, Le Mesurier'in bir yıllık eşi ile yaşadığı evde yaptığı araştırmada harita ve krokiler bulunduğu iddia edildi. Harita ve krokilerin nereye ait olduğu ise araştırılırken, soruşturmaya İstanbul Cinayet Büro Amirliği'nin yanı sıra Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri de dahil oldu.

James Gustaf Edward Le Mesurier kimdir?

James Gustaf Edward Le Mesurier, Beyaz Miğferler örgütünün kurucusu olarak biliniyor.

Le Mesurier’e ‘Suriye’deki sivil savunma hizmetleri ve Suriyeli sivillerin korunmasına yaptığı katkılar nedeniyle’ 2016 yılında İngiltere Kraliçesi tarafından şövalyelik unvanı verilmişti.

Beyaz Miğferler, Suriye’de muhaliflerin ve Türkiye’nin kontrolündeki alanlarda sivil savunma faaliyeti gösterdiğini savunuyor. Ancak grup Rusya, İran ve Suriye tarafından dezenformasyonla suçlanıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >