AFAD açıkladı: 'Asit yağacak' iddiaları doğru mu?

İstanbul'un üstünde yağmur bulutları görüldü.
İstanbul'un üstünde yağmur bulutları görüldü.

Tuzla'da geçtiğimiz gün deri fabrikasında çıkan yangının ardından sosyal medya üzerinden dolaşıma sokulan 'asit yağacak' bilgisinin gerçeği yansıtmadığı öğrenildi. AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, "Olay yerinde dün ve bugün İstanbul ve Kocaeli AFAD KBRN ekipleri tarafından gerçekleştirilen ölçümlerde olumsuz bir bulguya rastlanmamıştır" ifadeleri kullanıldı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Tuzla Organize Sanayi Bölgesindeki bir fabrikada çıkan yangın sonrasında İstanbul ve Kocaeli AFAD kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) ekipleri tarafından dün ve bugün gerçekleştirilen ölçümlerde olumsuz bir bulguya rastlanmadığını bildirdi.

  • AFAD'dan yapılan açıklamada, geçtiğimiz gün 11.40 sıralarında Tuzla'daki bir fabrikada yangın meydana geldiği ihbarının alındığı belirtildi.

Açıklamada, ihbar üzerine itfaiye, AFAD, emniyet ve 112 sağlık ekiplerinin olay yerine ivedilikle sevk edilerek yangın söndürme çalışmalarının 53 araç ve 147 personelle yürütüldüğü aktarıldı.

Olumsuz bulguya rastlanmadı

Yangının 18.15 itibarıyla tamamen kontrol altına alındığı kaydedilen açıklamada, "Olay yerinde dün ve bugün İstanbul ve Kocaeli AFAD KBRN ekipleri tarafından gerçekleştirilen ölçümlerde olumsuz bir bulguya rastlanmamıştır." ifadeleri kullanıldı.

Tuzla'daki yangın havadan görüntülendi.
Tuzla'daki yangın havadan görüntülendi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >