Afganistan'da siyasi liderlerin de katıldığı anma törenine saldırı

Kabil -AA
Kabil -AA

Afganistan'ın başkenti Kabil'de siyasi liderlerin de katıldığı Şii lider Abdul Ali Mazari'yi anma törenine silahlı ve bombalı saldırı düzenlendi.

Afganistan'ın başkenti Kabil'in Musalla bölgesinde Hazaraların eski lideri Abdul Ali Mezari'nin ölüm yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen anma töreninde, Yüksek Barış Şura Başkanı Kerim Halili'nin konuşması sırasında silahlı ve bombalı saldırıda bulunuldu.

Hazara liderlerinden Muhammed Muhakkik'in de hazır bulunduğu törende saldırının ardından bölgede çatışmalar başladı.

"Siyasetçiler yara almadan kurtuldu"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yarışan Abdullah Abdullah'ın sözcüsü, “Saldırı büyük bir patlamayla başladı. Roket düşmüş gibiydi.Abdullah ve bazı diğer siyasetçiler yara almadan kaçmayı başardı” dedi.

Görgü tanıkları, Afgan Yüksek Barış Konseyi'nin dönem başkanı Karim Khalili'nin hayatını kaybettiğini iddia etti, ancak bu bilgi doğrulanmadı.

27 kişi hayatını kaybetti

Olayda 27 kişi hayatını kaybederken, törene katılanlar tahliye edildi. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasrat Rahimi bir binadan ateş açıldığını ifade ederek siyasilerin güvenli bir alana alındığını ifade etti. Bölge güvenlik güçlerince kontrol altına alındı. Dr. Abdullah’ın Sözcüsü Mujib Rahimi, Abdullah Abdullah’ın sağlık durumunun iyi olduğunu ifade etti.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >