Ahıra girenler neye uğradığını şaşırdı: Çift başlı ve sakallı buzağı doğdu

Çift başlı buzağı ölü doğdu
Çift başlı buzağı ölü doğdu

Rusya'nın Khakassia eyaletindeki bir köyde ahıra giden çiftçiler gördükleri manzara karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. Doğum yapan bir inek çift başlı, sakallı ve çift dilli bir buzağı doğurdu. Doğum sonrası buzağı da inek de öldü.

Khakassia eyaletinin Matkechik köyündeki çiftçiler, sabah ahıra gittiklerinde daha önce hiç görmedikleri bir manzarayla karşılaştı. Çiftçileri şaşırtan, yeni doğum yapan ineğin yavrusuydu. Çift başı, sakalı ve dilleriyle ölü olarak dünyaya gelen yavru, annesini de öldürdü.

Mutasyona uğramış şekilde doğdu

Çiftçiler söz konusu durumu hemen yetkililere bildirdi. Olay yerine gelen yetkililer, hayvanı alarak labaratuvara götürdü. İnek yavrusu üzerinde yapılan inceleme sonucunda bunun genetik bozukluktan kaynaklı mutasyon olduğu belirlendi.

"İç ve dış ortamlardan kaynaklanabilir"

Hakasya Cumhuriyeti Tarım ve Gıda Bakanlığı Veteriner Dairesi tarafından yapılan açıklamada, "Hayvanlar iç ve dış ortamlarından kaynaklı bu tarz değişimlere uğrayabilir. Mutasyonlar, belirli mutajenik etkilerin yanı sıra yapay (deneysel) koşullarda ortaya çıkan genomdaki kalıtsal değişikliklerdir. Ayrıca melezleme sırasında mutasyonlar meydana gelebilir" denildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >