AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal'dan Saadet Partisi açıklaması

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal
AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Saadet Partisi'yle ittifak hakkında da konuşan Ünal, "Saadet Partisi bu ittifakın içinde olmak istemediğini açıkladı. Hiçbir zaman AK Parti ile ittifak düşünmedi zaten" dedi.

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Habertürk TV'de gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Ünal, Meclis'teki seçim ittifakı tartışmalarıyla ilgili olarak "Meclis'in kapılarını kapatılıp içeride gizli saklı bir iş yapılıyor değil" dedi. Ünal, Saadet Partisi ile ilgili olarak da, "Saadet Partisi bu ittifakın içinde olmak istemediğini açıkladı. Hiçbir zaman AK Parti ile ittifak düşünmedi zaten" açıklamasında bulundu.

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Saadet Partisi açıklaması

Saadet Partisi bu ittifakın içinde olmak istemediğini açıkladı. Hiçbir zaman AK Parti ile ittifak düşünmedi zaten. Biz hiçbir yapıya karşı, yani en başta da söyledim, bunu bir milli mutabakat olarak görüyoruz. Bizim hiçbir partiye kapımız kapalı değil ama Saadet Partisi'nin ittifakın içinde hiçbir zaman olmak gibi bir niyeti olmadı. Bizimle herhangi bir ittifak içinde olmak adına çabası, gayesi olmadı. Herhangi bir şekilde niyet bile ortaya konmadı.

"Saadet Partisi'ni kilit parti gibi göstermek gerçekçi değil"

  1. Onların ne yapıp ne yapmayacağı konusunda benim bir niyet okumam söz konusu değil. Saadet Partisi'nin bundan sonra ne yapacağına yine Saadet Partisi karar verecektir. Sanki yüzde 10-15 oy oranında yüksek bir popülerlik kazandırılmasının da sanki bir kilit parti gibi konuma taşınmasını da siyasi olarak gerçekçi bulmuyorum.


Afrin Harekatı

Afrin'de özellikle dünya medyası da artık bunu görmeye başladı. Daha önce BM de bu konuda bir genelge yayınlamıştı, özellikle sivillerin ısrarla şehir merkezinde tutulmak istenmesi ve (teröristlerce) canlı kalkan haline getirilmek istendiğini biliyoruz.

Hem TSK hem ÖSO, sivillerin belli bir kanaldan şehirden güvenli şekilde ayrılmaları konusunda önlemler alıyor. Haritaya baktığınızda zaten kapanma tamamlanmış durumda. Orası terör örgütünden temizlendikten sonra TSK ve ÖSO oranın güvenliğini sağlayacaklar.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >