Aklınıza esen her yerde yüzmemeniz gerektiğinin en iyi 10 kanıtı

Siz, siz olun yüzdüğünüz yere dikkat edin.
Siz, siz olun yüzdüğünüz yere dikkat edin.

Temizlik açısından denetlenmeyen alanlarda yüzerseniz; canavar mikroplarla karşılaşabilirsiniz!

Havalar bir açıp bir kapasa da sıcacık günler kapıda... Sıcak yaz günlerinde birçok kişi deniz kenarında serinlemeyi tercih ediyor. Yaşadıkları şehirlerde deniz bulunmayanlar ise soluğu göl kenarlarında alıyor. Peki, göller yeteri kadar temiz mi? İşte, göllerde karşılaşmanızın mümkün olduğu 10 mikrop;

Naegleria Fowleri
Naegleria Fowleri; menenjite neden olan bir amiptir. Beyin yiyen amip olarak da bilinir. Naegleria fowleri termofilik bir organizmadır. Kısacası bu organizma sıcakta gelişir. Göl, nehir ve kaplıcalarda görülebilen naegleria fowleri yüzerken burun yoluyla bedeninize yerleşebilir.
Naegleria Fowleri Naegleria Fowleri; menenjite neden olan bir amiptir. Beyin yiyen amip olarak da bilinir. Naegleria fowleri termofilik bir organizmadır. Kısacası bu organizma sıcakta gelişir. Göl, nehir ve kaplıcalarda görülebilen naegleria fowleri yüzerken burun yoluyla bedeninize yerleşebilir.
Cryptosporidium (Kriptosporidium)
Kripto; insan ve hayvan bağırsaklarında ishale neden olan bir parazittir. Söz konusu bu parazit işlenmiş ve klorlu su kaynaklarında dahi hayatta kalabilir.
Cryptosporidium (Kriptosporidium) Kripto; insan ve hayvan bağırsaklarında ishale neden olan bir parazittir. Söz konusu bu parazit işlenmiş ve klorlu su kaynaklarında dahi hayatta kalabilir.
Clostridium Botulinum
Clostridium Botulinum bakterisi genellikle su kuşları ve balıklarda bulunur. Bu canlılar öldükten sonra bedenleri su ile temas ettiğinde bakteri suya bulaşır. Bu bakteri içtiğiniz suyla ya da vücudunuzda varsa açık yara ile bedenimize geçer. Bakteri; bulanık görme, yutkunma güçlüğü, nefes darlığı gibi belirtilerle 'ben buradayım' der.
Clostridium Botulinum Clostridium Botulinum bakterisi genellikle su kuşları ve balıklarda bulunur. Bu canlılar öldükten sonra bedenleri su ile temas ettiğinde bakteri suya bulaşır. Bu bakteri içtiğiniz suyla ya da vücudunuzda varsa açık yara ile bedenimize geçer. Bakteri; bulanık görme, yutkunma güçlüğü, nefes darlığı gibi belirtilerle 'ben buradayım' der.
Giardia
Giardia, ince bağırsakta enfeksiyonlara neden olan parazittir. Giardia uygun su filtrelemesi yapılmayan ülkelerde sıklıkla görülüyor. Özellikle fakir ülkelerde bu enfeksiyonun neden olduğu komplikasyonlar çok yaygındır.
Giardia Giardia, ince bağırsakta enfeksiyonlara neden olan parazittir. Giardia uygun su filtrelemesi yapılmayan ülkelerde sıklıkla görülüyor. Özellikle fakir ülkelerde bu enfeksiyonun neden olduğu komplikasyonlar çok yaygındır.
Leptospira
Leptospira bakterileri böbrek yetmezliği, menenjit, karaciğer yetmezliğine sebep olabilir. Bu bakteri genellikle ölümcül olabilir.
Leptospira Leptospira bakterileri böbrek yetmezliği, menenjit, karaciğer yetmezliğine sebep olabilir. Bu bakteri genellikle ölümcül olabilir.
Legionella Pneumophila
Tatlı sularda sıklıkla karşılaşılan bir bakteridir. Bu bakteriye maruz kalan 10 kişiden en az biri yaşamını yitirir.
Legionella Pneumophila Tatlı sularda sıklıkla karşılaşılan bir bakteridir. Bu bakteriye maruz kalan 10 kişiden en az biri yaşamını yitirir.
Norovirus
İnsan vücuduna girdikten sonra hızlıca harekete geçen virüs kendini kısa sürede belli eder. Norovirus, midenin ve bağırsakların iltihaplanmasına neden olur.
Norovirus İnsan vücuduna girdikten sonra hızlıca harekete geçen virüs kendini kısa sürede belli eder. Norovirus, midenin ve bağırsakların iltihaplanmasına neden olur.
Shigella
Bu virüs dışkılar nedeniyle sulara bulaşır. Bakteri; yüksek ateş, mide ve karın ağrılarına neden olur.
Shigella Bu virüs dışkılar nedeniyle sulara bulaşır. Bakteri; yüksek ateş, mide ve karın ağrılarına neden olur.
Escherichia Coli / Koli Basili
Bu bakteri ishale yol açar.
Escherichia Coli / Koli Basili Bu bakteri ishale yol açar.
Dracunculus Medinensis
Bu bakterinin sebep olduğu hastalıklar Eski Mısır'a kadar uzanır. Bu bakteri ciddi deri hastalıklarına neden olur. Söz konusu bakterinin sebep olduğu hastalıkların tedavisi ise çok zordur. Bu bakteriyle ilgili henüz bir aşı geliştirilememiştir. (Yararlanılan kaynak: listverse.com)
Dracunculus Medinensis Bu bakterinin sebep olduğu hastalıklar Eski Mısır'a kadar uzanır. Bu bakteri ciddi deri hastalıklarına neden olur. Söz konusu bakterinin sebep olduğu hastalıkların tedavisi ise çok zordur. Bu bakteriyle ilgili henüz bir aşı geliştirilememiştir. (Yararlanılan kaynak: listverse.com)
Aman dikkat!
Siz, siz olun temizliği belgelenmemiş sularda yüzmeyin. Mümkünse her gördüğünüz tatlı su kaynağından da su içmeyin.
Aman dikkat! Siz, siz olun temizliği belgelenmemiş sularda yüzmeyin. Mümkünse her gördüğünüz tatlı su kaynağından da su içmeyin.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >