Akşam saatlerine dikkat: Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar uyarısı

Meteoroloji, Marmara ve Ege Bölgesi'ndeki vatandaşları kuvvetli rüzgara karşı uayardı
Meteoroloji, Marmara ve Ege Bölgesi'ndeki vatandaşları kuvvetli rüzgara karşı uayardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden aktarılan bilgilere göre, bugün Marmara ve Ege Bölgesi'nde akşam saatlerinden itibaren şiddetli rüzgar bekleniyor. Meteoroloji, hava muhalefeti nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda vatandaşları uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava durumu tahminlerine göre, yurdun batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, İzmir, Kuzey Ege kıyıları, Çanakkale, Balıkesir'in batısı, Aydın'ın kıyı kesimleri ile gece saatlerinden itibaren Edirne ve Kırklareli çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği öngörülüyor.

Buzlanma bekleniyor

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

  • Rüzgarın akşam saatlerinden itibaren Marmara’nın batısı ile Ege kıyılarında güney ve güneybatı (lodos) yönlerden yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, akşam saatlerinden itibaren Marmara’nın batısı ile Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >