Almanya'dan Libya açıklaması

Münih'te Libya Uluslararası İzleme Komitesi toplantısı
Münih'te Libya Uluslararası İzleme Komitesi toplantısı

Libya'da kalıcı ateşkes ve siyasi sürecin canlandırılması amacıyla düzenlenen Libya Uluslararası İzleme Komitesi toplantısı Almanya'nın Münih kentinde başladı. Almanya Dışişleri Bakanı Maas, ''Tüm taraflar Berlin Konferansı'ndaki hedefleri tekrar teyit etti'' açıklamasını yaptı. Diğer taraftan, İtalya, ateşkes ve silah ambargosu uygulamalarındaki ilerlemeyi görüşmek için gelecek ay Libya toplantısına ev sahipliği yapacağını açıkladı.

Başkent Berlin'de 19 Ocak'ta düzenlenen Libya Konferansı'nın devamı niteliğindeki Libya Uluslararası İzleme Komitesi toplantısına, Dışişleri Bakanı Heiko Maas ev sahipliği yaptı.

Maas, toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Tüm taraflar Berlin Konferansı'ndaki hedefleri tekrar teyit etti'' ifadelerini kullandı.

Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun temsil ettiği toplantıya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin beş daimi üyesi ABD, Rusya, Çin, Fransa ve İngiltere ile Mısır, İtalya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden temsilciler katıldı.

Toplantıda, Libya'da ateşkes ve silah ambargosunun uygulanması konuları ele alındı.

Almanya Dışişleri Bakanı Maas
Almanya Dışişleri Bakanı Maas

Almanya'dan açıklama

Almanya Dışişleri Bakanı Maas, Münih'teki Libya toplantısına ilişkin, "Tüm taraflar Berlin Konferansı'ndaki hedefleri tekrar teyit etti.'' dedi.

Bir sonraki toplantı İtalya'da

İtalya, ateşkes ve silah ambargosu uygulamalarındaki ilerlemeyi görüşmek için gelecek ay Libya toplantısına ev sahipliği yapacak.

Ne olmuştu?

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in daveti üzerine, 19 Ocak'ta, aralarında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un da bulunduğu devlet ve hükümet başkanlarının katılımıyla Libya Konferansı yapılmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >