Aman dikkat! Boynunuzdaki siyah lekeler şeker hastalığını işaret ediyor

Diyabet belirtisi.
Diyabet belirtisi.

Boyun çevresinde görünen siyah halkalar şeker hastalığının habercisi.

Ülkemizde son yıllarda tip 2 diyabet oranı ciddi bir artış gösteriyor. 14 yaşındaki Pantera'nın tip 2 diyabeti olduğu sürekli susuzluk hissi, baş ağrısı ve ruh halinde ani değişimler gibi belirtiler sayesinde anlaşıldı. Ancak bu yaygın görülen belirtilerden başka bir semptom daha vardı. Küçük kızın boyun çevresinde koyu renk halkalar oluşmaya başladı.
İnsülinle ilgili

                                    Doktorlar, bu halkaların insülinle alakalı olduğunu ve şeker hastalığına işaret ettiğini söyledi.
Deri sertleşmesi
Deri sertleşmesi adı verilen bu durum koltuk altlarında veya kasıkta da ortaya çıkabiliyor. Vücuttaki insülin seviyesi yükselince vücut ciltteki insülin alıcılarını harekete geçiriyor. Bu durumda cilt anormal bir şekilde gelişerek ekstra pigmentleme meydana geliyor.
İnsülinle ilgili Doktorlar, bu halkaların insülinle alakalı olduğunu ve şeker hastalığına işaret ettiğini söyledi. Deri sertleşmesi Deri sertleşmesi adı verilen bu durum koltuk altlarında veya kasıkta da ortaya çıkabiliyor. Vücuttaki insülin seviyesi yükselince vücut ciltteki insülin alıcılarını harekete geçiriyor. Bu durumda cilt anormal bir şekilde gelişerek ekstra pigmentleme meydana geliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >