Aman dikkat: Twitter'dan gelen bağlantılı mesajlar hesapları ele geçiriyor

Twitter
Twitter

Twitter'da resmî hesaptan gelmiş gibi görünen bağlantılar aslında hesapları ele geçirmek için uğraşıyor. Bu tip bağlantılara tıklamadan mesajları silmekte yarar var.

Dünya genelindeki 3 milyarı aşkın kullanıcı sayısıyla en aktif sosyal mecralardan biri olan Twitter, sahte hesapların silinmesi ve platformun çok daha güvenli hale gelebilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Hatta bu kapsamda Temmuz'un ilk haftalarında silinen takipçiler birçok aktif hesapta kendini gösterdi. Fenomenlerin takipçi sayıları zayıfladığı gibi ünlü isimler de (bunlar arasında Twitter CEO'su Jack Dorsey de dahil elbette) bot hesapların silinmesiyle takipçi sayılarının bir kısmını kaybetti.

Twitter'dan gelen bu tarz bağlantılara tıklamadan mesajları silmekte yarar var.
Twitter'dan gelen bu tarz bağlantılara tıklamadan mesajları silmekte yarar var.

Bu tip mesajları dikkate almayın

Sahte hesapların temizleme süreci devam ederken Twitter bu kez de virüslerle mücadele etmeye başlıyor. Zira Twitter'ın resmî hesabından gönderilmiş gibi görünen bir mesaj, kullanıcıların bağlantıya tıklayıp farklı bir sayfaya yönlenmesine sebep oluyor. Mesaj şöyle:

  • "Merhaba, hesabınıza Türkiye - ... konumundan giriş sağlandı, Bu sen değilsen Hesabın ele geçirilmiş olabilir ve hesabının güvende kalmasını sağlamak için adına özel oluşturulan bağlantıdan lütfen hesabınızı doğrulayınız."

Buradaki önemli nokta şu: Bağlantıya tıklayanların hesapları ele geçiriliyor. Yani Twitter'ın resmî hesabından gelmiş gibi görünen bu tip mesaj / mesajları dikkate almamakta yarar var.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >