Amazon logo değişikliğiyle gündemde: Hitler'e benzetildi

Arşiv
Arşiv

Dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos'un sahibi olduğu online alışveriş platformu Amazon yaptığı logo değişikliği ile gündemde. Yeni logo bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından Adolf Hitler'e benzetildi.

Online alışveriş platformu Amazon mobil uygulamasındaki logosunu değiştirdi. Yeni logo bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından Adolf Hitler'e benzetildi. Amazon gelen tepkiler sonrası logosunu bir kez daha güncelledi.

Yeni logo Hitler'e benzetildi

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, yeni logo bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından Adolf Hitler'e benzetildi. Amazon sosyal medya kullanıcıları tarafından yapılan bu benzetme ile ilgili bir açıklamada bulunmazken, yeni logonun kullanıcılardan gelen geri dönüşler dikkate alınarak tasarlandığı bilgisinin altını çizdi.

Amazon gelen tepkiler sonrası logosunu bir kez daha güncelledi (Sol taraftaki logo Hitler'e benzediği iddialarına konu olmuştu)
Amazon gelen tepkiler sonrası logosunu bir kez daha güncelledi (Sol taraftaki logo Hitler'e benzediği iddialarına konu olmuştu)

Amazon'dan açıklama

The Verge'e açıklamalarda bulunan Amazon sözcüsü "Yeni logoyu, müşterilerimiz kapılarının önünde paketlerini gördüklerinde olduğu gibi, telefonlarından alışveriş yolculuğuna başladıklarında beklenti, heyecan ve neşe uyandıracak şekilde tasarladık" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >